Exkluzívne VIDEO: Ohňostroj v emiráte Ras Al Khaimah prekonal dva Guinessove rekordy!

2023-01-01 17:00:00 |   |    | 

Ras Al Khaimah, SAE - Emirát Ras Al Khaimah, ktorý už je držiteľom niekoľkých svetových rekordov za svoje preslávené ohňostroje, privítal rok 2023 fascinujúcou pyro-muzikálnou šou, ktorá prekonala dva tituly GUINNESS WORLD RECORDS™.



 

Dvanásťminútové predstavenie, ktoré rozžiarilo oblohu dychberúcim pyrotechnickým predstavením a ohňostrojom v nadživotnej veľkosti, získalo rekordným počtom 671 dronov titul v kategórii "Najväčší počet prevádzkovaných multikoptér/dronov so súčasným ohňostrojom" a vytvorilo 673 dronmi úplne nový svetový rekord v kategórii "Najväčšia vzdušná veta vytvorená multikoptérami /dronmi".

Na prehliadke, ktorá prilákala návštevníkov z celého sveta, sa predstavili najmodernejšie drony, nano svetlá, farby a tvary, a to všetko v choreografii na rytmy elektronickej hudby. Na úseku dlhom viac ako 4,7 kilometra ohňostroj dosiahol výšku 1 100 metrov a prekonal predchádzajúci rekord 458 dronov.

Po tom, čo drony vyvrcholili doteraz najvyšším odkazom "Šťastný nový rok 2023", ktorý signalizoval nové začiatky, plynule prešli do ikonického loga emirátu "RAKashida".  Logo je inšpirované konceptom "kašida" v arabskej kaligrafii – čiarou, ktorá spája písmená do slov – a predstavuje tri jedinečné rozpoznateľné prírodné prvky emirátu: more s jeho neustálym vlnením, púšť s jej zvlnenými dunami a hory s ich ohromujúcimi výškami.

Raki Phillips, výkonný riaditeľ Úradu pre rozvoj cestovného ruchu emirátu Ras Al Khaimah, komentoval tohtoročný svetový rekord v ohňostroji: "Ras Al Khaimah opäť potvrdil svoju pozíciu poprednej turistickej destinácie, ktorá víta ľudí z celého sveta. Nielenže sme pri našich oslavách #RAKNYE2023 vytvorili dva nové tituly GUINNESS WORLD RECORDS™, ale tisícom návštevníkov a obyvateľov sme poskytli silvestrovskú šou, na ktorú nikdy nezabudnú. Znamená to skvelý začiatok roka, ktorý bude pre nás nesmierne vzrušujúci a rušný, pretože pokračujeme v budovaní reputácie Ras Al Khaimah ako destinácie, ktorú v roku 2023 musíte navštíviť."

Na festivale orientovanom na rodiny si oslavy užili ľudia všetkých vekových kategórií, ktorí si zabezpečili najlepšie možné miesta po celom ostrove Al Marjan. Zišli sa na dokonalej vyhliadkovej plošine, z ktorej si mohli užiť výhľad na polnočnú show, za sprievodu elektrizujúcich setov najlepších dídžejov a umelcov v Spojených arabských emirátoch, fascinujúcich karnevalových predstavení, karaoke na pódiu, kamiónov s jedlom a mnohých ďalších programov.

Oslnivý ohňostroj bolo vidieť aj z mnohých hotelov rozmiestnených od ostrova Al Marjan až po Al Hamra, zatiaľ čo mnoho tisíc ďalších divákov sledovalo oslavy naživo na stránke raknye.com. Bola to show s doteraz najvyššou návštevnosťou – oslavy videlo viac ako 30 000 návštevníkov, a hotely v celom emiráte boli plne obsadené.

Ras Al Khaimah má za posledné štyri roky bohaté skúsenosti s tvorbou histórie vďaka ohromujúcim silvestrovským oslavám, pričom rok 2022 privítal svetovým rekordom v "ohňostroji z najväčšej výšky s multikoptérami/dronmi". Je tiež držiteľom titulov GUINNESS WORLD RECORDS™ za "Najviac bezpilotných lietadiel na súčasné odpaľovanie ohňostrojov" a "Najdlhší vodopád ohňostrojov", ktoré získal v roku 2020, ako aj rekordov za "Najdlhšiu reťaz ohňostrojov" a "Najdlhšiu rovnú líniu ohňostrojov" so silvestrovským ohňostrojom v roku 2019. Okrem toho je domovom najdlhšej zipline na svete, Jais Flight, ktorá sa tiahne na neuveriteľných 2,83 km a nedávno ohlásila stotisíceho návštevníka.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Úrad pre rozvoj cestovného ruchu emirátu Ras Al Khaimah

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa