Najlepšie zimné festivaly: viete, kedy a kde sa konajú?

2012-12-17 12:00:00 |   |    | 

Je pre vás zima obdobím, kedy ste najradšej v teple domova a nič sa vám nechce? Skúste zmenu. Čaro zimných mesiacov sa dá prežiť aj vo farebnej energii plnej radosti, hudby a tanca. Vo svete to onedlho ožije neviazanou festivalovou zábavou…



 

  • Karneval v Riu

Od 8. do 12. februára sa ulice Ria de Janeira zaplnia miliónmi ľudí z celého sveta. Sexi tanečnice v horúcich rytmoch, farebné kostýmy a neopakovateľná atmosféra si v tomto čase podmania nielen Rio. Festivalová zábava iskrí počas februára po celej Brazílii.

 

  • Fasnacht vo Švajčiarsku

Myslíte si, že Švajciari sú príliš konzervatívni? Omyl. Počas tradičného karnevalového obdobia na prelome januára a februára sa ulice dokonca aj v najmenších dedinkách zaplnia ľuďmi v nápaditých kostýmoch. Tematické sprievody a tradičná inštrumentálna hudba vám bezpochyby rozprúdia krv v žilách. Najväčšie oslavy nájdete v Lucerne a Bazileji.

 

  • Karneval v Benátkach

Po taliansky Carnevale di Venezia je jedna z najfotografovanejších karnevalových slávností. Túto sezónu sa koná od 26. januára do 12. februára.  Jedno z najromantickejších európskych miest zaplavia nielen nádherné masky a kostýmy. Pripravený je aj bohatý program v podobe bálov, gastronomických pôžitkov a najnovšie sa počas karnevalu môžete aj zosobášiť. Vidíme sa na gondole?

 

  • Mardi Gras v USA

“Ak ste neboli na Mardi Gras, nemôžete sa nazvať Američanom.” Už americký spisovateľ Mark Twain vedel oceniť hodnotu tejto populárnej festivalovej zábavy, ktorá je tradične prepojená s indiánskymi kmeňmi. Žeby najdivokejšia párty v Spojených štátoch? Mesto v zimnom období skutočne ožíva v bláznivých kostýmoch a maskách, pričom tou najobľúbenejšou je bez debaty tá indiánska. Festival si môžete užiť v New Orleans od 19. januára do 12. februára.

 

  • Ohňový Festival Vikingov v Spojenom kráľovstve

Počuli ste už o Shetlandských ostrovoch? Ležia medzi Veľkou Britániou a Škandinávskym polostrovom. Každoročne sa tu koná najväčší Festival ohňa v Európe, Up Helly Aa. Podľa starej vikingskej tradície bude 29. januára mestom Lerwick pochodovať viac ako 800 zamaskovaných mužov vo vikingských kostýmoch. Okrem iného tu uvidíte aj rituálne pálenie lode, vybuchujúce rakety a oheň, oheň, oheň… Zaujímavosťou je, že program osláv zostáva každoročne sčasti zahalený tajomstvom, ktoré sa jeho návštevníci dozvedia iba priamo na mieste.

 

Zdroj/autor: wikipedia, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa