TOP 10: Najkrajšie vianočné mestá

2013-12-23 14:00:00 |   |    | 

Aj vy máte radi úžasnú atmosféru vianočných sviatkov a vôbec vám neprekáža, keď sa jednotlivé mestá predbiehajú a ukazujú svoje ulice odeté do okázalejšej výzdoby? Tak potom sa nechajte zlákať na našu prechádzku tými najkrajšími z nich, ktoré nás na chvíľku vtiahnu do toho bezstarostného rozprávkového sveta, keď zabudneme na všetky starosti a necháme sa očariť desiatkami žiariacich svetielok a dekorácií, ktoré nám dovolia zaspomínať si na najkrajšie obdobie detstva.



 

  • New York

Keď sa povie najkrajšie vianočné mesto, tak vám zákonite musia napadnúť rôzne spomienky na fotografie newyorského Manhattanu. Úžasná výzdoba, obrovské klzisko, čulý ruch a k tomu nezabudnuteľný obrí ozdobený stromček v Rockefellerovom centre. Zrazu sa ocitnete uprostred vianočného sna a necháte sa podmaniť jeho intenzitou. Ten, kto miluje tieto sviatky, by mal určite aspoň raz v živote zažiť túto nádheru naživo na vlastnej koži.

 

  • Viedeň

Keď sa vám nechce cestovať za vianočnou atmosférou až do zámoria, do jedného z miest to máte skutočne na skok. I Viedeň dokáže ponúknuť milovníkom tohto sviatku niečo špecifické. Všetko začína trhmi, na ktorých si môžete vychutnať rôzne tradičné pochúťky, ale aj nakúpiť ozdoby a ručne vyrábané veci. Pri pohári lahodnej viedenskej kávy si potom môžete pochutnať na Sacherovej torte a vydať sa späť do ulíc, nasať kúsok predvianočnej dávky romantiky.

 

  • Londýn

A čo tak dať si kúsok retro spomienok. Každý túži po starých Vianociach, aké sme si mohli vychutnať kedysi, tak prečo by ste si ich nemohli zopakovať práve v krajine džentlmenov a starej dobrej klasiky. Pri návšteve sviatočného Londýna vás chytí kúsok nostalgie. I tam nechýba veľké ľadové klzisko, ktoré v žiari vianočných svetielok vyzerá podstatne lákavejšie ako po zvyšné zimné týždne.

 

  • Paríž

Mesto všetkých romantikov neuberá na svojej kráse ani na sklonku roka. Paríž oblečený do vianočného odevu patrí jednoznačne medzi to najkrajšie, čo môžete v tieto sviatky zažiť. Útulné uličky, množstvo trhov s horúcim punčom a do toho ešte aj zmes pamiatok, ktoré majú svoje čaro i v tomto čase.

 

  • Napapiiri

Zo všetkých vianočných miest určite to najvianočnejšie. A nebude k tomu potrebovať ani bohatú výzdobu, ktorá by vás presvedčila o tom, že sa skutočne schyľuje k tomuto krásnemu sviatku. Napapiiri je totiž oficiálnym domovom Santa Clausa. A keď sa mesto ukryje pod bielu prikrývku, všetko tu začne dýchať týmto zázračným pánom v červenom kabáte.

 

  • Praha

Ďalší susedia, ktorí nás privítajú s otvorenou vianočnou náručou. Praha má pre nás navyše tú výhodu, že vďaka blízkej kultúre nám to tu bude všetko znieť domáckejšie a lepšie sa s tým identifikujeme. Nevynechajte ani prechádzku po zasneženom Karlovom moste a potom si zájdite aj na trhy v centre, kde sa môžete zohriať pri pohári vareného vína.

 

  • Berlín

Jedna z najkrajších výzdob v Európe. Berlín pôsobí počas týchto dní magicky. V jeho centre nájdete niekoľko rozžiarených vianočných stromčekov a k tomu nechýba ani séria rôznych podujatí, ktoré obyvateľov a návštevníkov pripravujú na krásne dni rodinnej pohody.

 

  • Salzburg

Mozartovo mesto má tradične každý rok pripravených na advent niekoľko akcií. Najznámejší sú asi desiví čerti, ktorí prichádzajú s Mikulášom. Po ich odchode sa už môžete spokojne vybrať späť do zasnežených ulíc a prejsť sa i po trhu s tradičnými rakúskymi lahôdkami.

 

  • Edinburgh

Party pod holým nebom, veľký vianočný trh a všade úžasná výzdoba, ktorá podčiarkne úžasnú atmosféru tohto mesta. I keď do Edinburghu sa hrnie menej turistov ako do Londýna, tí, ktorí si nasmerujú svoje kroky práve do Škótska, sa do jeho úžasnej výzdoby istotne zamilujú.

 

  • Bruggy

I keď sú Bruggy krásne počas celého roka, ten, kto ich navštívil počas vianočných sviatkov, vám odprisahá, že by bol hriech nevrátiť sa späť práve v tomto čase. Pod snehovou pokrývkou vyzerajú historické budovy ešte éterickejšie. K tomu si pridajte aj každoročný festival sôch z ľadu a určite budete vedieť, kde sa ocitnete budúce Vianoce.

 

Zdroj/autor: David, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.9/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa