Svetový festival cigár v Havane: ušúľajte si tú vlastnú na Kube

2013-03-11 11:30:00 |   |    | 

KUBA - Kde inde ako v Havane sa mohlo konať jedno z najpopulárnejších podujatí na Kube? Labužníci cigár z viac ako 70 krajín sveta na prelome februára a marca zdieľali potešenie a radosť zo spoločnej vášne. Navštívili autentické tabakové plantáže a obohatili sa poznaním kubánskych tradícií.



Havana je jedným z najhorúcejších miest na svete. Môžete sa tu ponoriť do spleti energií Karibiku, Latinskej Ameriky a afrických kultúr alebo zažiť každodenný život ako miestni obyvatelia. V krajine funguje záhadný mechanizmus, ktorý triumfuje kultúru nad politikou, ale predovšetkým tu na každom kroku cítiť nespútanú radosť zo života.

Okrem luxusných dovoleniek s dokonalými plážami a medzinárodnou atmosférou je pre Kubu typická pouličná zábava s tradičnou hudbou, vášnivé tance či miestny rum. A samozrejme, kubánske cigary!

V hlavnom meste Havana sa každoročne koná  festival pôžitkárov kubánskeho tabaku, „Habanos Cigar Festival“. Aj 15. ročník bol stredobodom pozornosti jeho obdivovateľov a cigarových gurmánov. Účastníci z viac ako 70 krajín sveta mali od 26. februára do 2. marca možnosť vychutnať si kvalitu a objaviť  tradície temperamentného karibského ostrova.

Súčasťou podujatia bol zaujímavý sprievodný program. Návštevy najlepších tabakových plantáží a tovární na výrobu cigár, ďalej nechýbali ochutnávky, semináre, tradičný veľtrh alebo majstrovské kurzy v príprave.

Tento rok bol v rámci festivalu venovaný aj fotografii. Novinkou bola výstava medzinárodnej súťaže „Habanos v obrazoch“.

 

Zdroj/autor: festivaldelhabano.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa