Najkrajšie ostrovy sveta: Raj na zemi nájdete na týchto ostrovoch

2015-07-20 12:00:00 |   |    | 

Čím ďalej tým viac sa aj my Slováci obzeráme po exotických destináciách. Je to zrejme tým, že cestovanie je teraz dostupnejšie, letecká doprava skrátila cesty a priblížila všetky miesta na Zemi a aj tým, že sa chceme dostať tam, kam by sme len pred pár rokmi jednoducho nemohli. Celý svet máme na dlani a stačí sa len natiahnuť. Chcete exotiku a raj? Potom zavítajte na niektorý z týchto ostrovov, ktoré ocenili čitatelia svetoznámeho magazínu Travel + Leisure.



 

10. Malta

 

Len dva ostrovy Európy sa dostali do tohto hodnotenia. Malta si vyslúžila túto priečku vďaka prekrásnemu moru, histórii a pokojnému prúdeniu času na dovolenke. Jej obľuba však narastá aj pre známy seriál Hra o tróny, ktorý sa tu natáča.

 

9. Ostrovy Veľkej koralovej bariéry

 

Životom tu neprekypuje len more a jeho koraly, ale aj ostrovčeky, ktoré lákajú turistov na úžasnú dovolenku. Keď sem zamieria, majú možnosť navštíviť viac ako 100 ostrovov s dokonalou austrálskou atmosférou pohody. A čo iné tu robiť, ako pozorovať podmorský život počas potápania alebo šnorchlovania.

 

8. Kauai

 

Jagavá voda, zelené srdce a divoké sopky. Také sú havajské ostrovy a aj jeden z dvoch, Kauai, ktorý sa dostal do tohto rebríčka.

 

7. Maui

 

Ďalší z havajských skvostných ostrovov. Spolu vytvárajú raj na Zemi, kam sa radi vracajú všetci návštevníci. Surfovanie v úžasných vlnách, potápanie sa a dokonalý oddych spájajú celé toto súostrovie. Aktívnejším zase vyhovuje divoká príroda, kde sa dá pozorovať sila prírody.

 

6. Moorea

 

Toto je srdcová záležitosť Francúzskej Polynézie. Teda skôr ostrov v tvare srdca, ktorý je pokrytý horami, lagúnami, vodopádmi a divokým pralesom. Nie je tu priveľa rezortov, takže tu zažijete prekrásnu dovolenku.

 

5. Santorini

 

Európe sa podarilo v tomto rebríčku skórovať ešte raz. Tento idylický ostrov plný bielych domčekovmodrých okeníc má všetko čo raj potrebuje. Prekrásne more s bielymi, červenými aj čiernymi plážami, atmosféru a romantický vzhľad.

 

4.Tasmánia

 

Počuli ste už o tasmánskom čertovi? Práve ten pochádza z ostrova neďaleko Austrálie. Tasmánia je z veľkej časti pokrytá chránenou oblasťou, lesmi, horami a taktiež úžasnými plážami.

 

3. Maldivy

 

Treba donekonečna opisovať krásu týchto ostrovov? Ak sa rozhodnete investovať do takejto dovolenky, istotne neoľutujete. Nekonečné pláže končiace sa v mori, modrasté lagúny a romantické chatky. Dokonalé miesto pre medové týždne a potápačov.

 

2. Bali

 

Pláže, párty, chrámy, kultúra, jedlo, hory... Toto všetko objavíte na indonézskom ostrove, kam mieri obrovské množstvo turistov. Vychutnávajú si tu príjemné prostredie a okolie, ktoré im ponúka mnoho príležitostí na oddych a aj aktivity.

 

1. Galapágy

 

Svetovou jednotkou sa stali ostrovy Galapágy. Hoci sú pomerne izolované, predstavujú skutočný raj, kde si turisti dokonale oddýchnu. Môžu tu skúmať ojedinelé zvieratá a zisťovať to, čo podnietilo Charlesa Darwina k jeho teóriám. Nachádza sa tu mnoho endemických druhov a dlho toto územie patrilo k prísne chráneným, pretože jeho jedinečnú rovnováhu ohrozovali mnohé nebezpečenstvá.

Zdroj/autor: travelandleisure.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.2/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa