Sny alebo realita? Ako vás cestovanie zmení?

2015-12-24 07:00:00 |   |    | 

Či si to už priznáme alebo nie, cestovanie z nás robí iných ľudí. Dosvedčujú to aj množstvá duchaplných citátov na internete, ktoré hovoria pres o tomto. Samotná cesta je cieľ. Kto cestuje žije. Kto cestuje, spoznáva sám seba. A podobne. Sú ich stovky, ale čo konkrétne sa nám stane, keď budeme cestovať? Aké zmeny na sebe pocítime?



 

Príťažlivejší

 

Verte či nie, ale cestovaním sa človek stáva príťažlivejší a viac sexi. Či je to skúsenosťami, rozhľadenosťou alebo len tým cudzím prízvukom ťažko povedať, ale pravdou zostáva, že ak cestujete vaše okolie to ocení aj po tejto stránke.

 

Nájdete lásku

 

Hovorili ste si niekedy, že niekde vo svete sa musí nachádzať vaša druhá polovička? Ona tam naozaj je a stačí ju len nájsť. Možno preto budete cestovať na druhý koniec sveta, ale pritom stretnete množstvo ľudí, ktorí majú rovnaké záujmy ako vy. K láske to bude len krok.

 

Preverí lásku

 

Naopak ak už lásku máte, tak ju cestovanie riadne preverí. Či je to skutočný partner do života, s ktorým zvládnete vyriešiť všetky problémy ako dvojica preverí napríklad taký 2 týždňový výlet s batohom na chrbte.

 

Zlepší sa vám spánok

 

Po nociach strávených v lietadle, na sedadlách na letisku, na zemi alebo v nepohodlnom lacnom hosteli zistíte, ako kvalitne sa dokážete vyspať aj bez kvalitnej postele.

 

Budete milší

 

Už budete chápať všetkých tých zmetených ľudí, čo behajú po meste s mapou v rukách a tvária sa stratene. Aj vy ste takí boli počas vašej návštevy ďalekej krajiny.

 

Viacjazyční

 

Nie nestanú sa z vás chodiace slovníky, ale pri cestovaní sa naučíte dohovoriť. A to je jedno v akom jazyku. Rukami, nohami, hlavne že to pôjde a získate to čo ste potrebovali. Informácie, radu, výrobok, priateľa...

 

Extrovertnejší

 

Cestovanie vás naučí presadiť sa v spoločnosti. Keď totiž zvládnete vyjednať cenu na cudzom trhu, tak zvládnete aj nepríjemného šéfa alebo kolegu. Už sa len tak nestratíte.

 

Ignorovať politiku

 

Vo svete existujú všelijakí ľudia, ktorí majú vždy svoj pohľad na vec. O politike ani nevraviac. Cestovaním zistíte, že politické pohľady sa líšia a treba ich akceptovať.

 

Bohatší

 

Tým, že sa naučíte vyhľadávať tie najlepšie ponuky, najlacnejšie hotely, najvýhodnejšie letenky a podobne získate schopnosť aplikovať to aj v bežnom živote.

 

Chudobnejší

 

 S cestovaním prichádzajú aj výdavky a letenky platiť treba, takže sa zároveň stávate aj chudobnejším. Našťastie len po tej peňažnej stránke.

 

Neznesiteľní snobi

 

Veľa ste videli, veľa zažili a veľa vyskúšali. Po ochutnaní pôvodných výrobkov sa už len ťažko vrátite k dovozovým.

 

Smutní

 

Domov vám bude chýbať aj na tom najkrajšom mieste na svete.

 

Zmení vaše predstavy o slávnych miestach

 

Vysnívali ste si nejaké miesto? Cestovanie vám ukáže, že skutočnosť je často iná. Nie horšia, ale iná.

 

Dobre obutí

 

Až pri cestovaní pochopíte aká dôležitá je obuv. Pekné kúsky postupne ustúpia pohodlným topánkam, ktoré vás dostanú ako na Machu Picchu, tak do Ríma a napríklad aj na Aljašku.

 

Zábavnejší

 

Veľa ľudí a veľa miest znamená, že budete mať množstvo zábavných príbehov. Vlastných alebo cudzích. Pamätáte sa čo vás postretlo v Argentíne v tej malej reštaurácii?

 

Ako vás zmenilo cestovanie? Čo ste sa naučili?

 

Zdroj/autor: cnn.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.5/5 (15 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa