VIDEO unikátnej novinky: Najdlhší visutý lanový most Slovenska preverí vašu odvahu

2019-07-01 00:00:01 |   |    | 

Stredné Slovensko láka turistov na množstvo krás - prírodných, ale aj kultúrnych. Viacero výnimočných unikátov nájdete v oblasti Kremnice, kde cez víkend otvorili aj najdlhší visutý lanový most na Slovensku.



 

Mesto Kremnica rozhodne má návštevníkom čo ponúknuť. Práve tu sa nachádza najstaršia dodnes fungujúca mincovňa, ktorú založili už v roku 1328. Za návštevu stojí aj Štefánikovo námestie s množstvom vzácnych stredovekých domov a mestský hrad z 13. až 15. storočia, ktorý je dominantou mesta. V neďalekej obci Kremnické Bane sa zas má vo vnútri kostola sv. Jána Krstiteľa nachádzať presný geografický stred Európy.

Úplne iné unikáty ponúka neďaleká Skalka. V novembri 2017 tam otvorili najťažšiu zaistenú cestu na Slovensku s názvom Ferrata Komín a tento víkend k nej pribudol aj najdlhší visutý lanový most. Most je vo výške asi 40 metrov a na dĺžku meria 78,5 metra. Je určený ľuďom, ktorí nemajú strach z výšok, povinná je ferratová výstroj a vhodná aj pevná obuv. Na most je povolený vstup maximálne 2 osobám naraz.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Ján Krošlák
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa