Moment, z ktorého tuhne krv v žilách: Hyena začala žrať pakoňa ešte zaživa (FOTO)

2020-04-26 00:00:00 |   |    | 

Príroda nám poskytuje nekonečné množstvo krás, občas však dokáže byť aj poriadne drsná. Svedčia o tom aj výnimočné snímky z Kene, ktoré sa podarilo zachytiť nórskemu fotografovi Tomovi Dryingovi. Hyena na nich žerie pakoňa, kým úbohé zviera ešte stojí na nohách. Jej krvavé hodovanie nie je pre slabšie povahy.



 

Bolo to ako súboj Dávida s Goliášom. Na jednej strane pakôň hrivnatý, mohutné zviera dosahujúce výšku 1,7 až 2,4 metra a hmotnosť aj vyše 270 kilogramov. Na strane druhej hyena škvrnitá s dĺžkou do 130 centimetrov a hmotnosťou okolo 65 kilogramov. Tá síce nemá pri love vo svorke problém ani s oveľa väčšími zvieratami ako zebry či práve pakone, sama si však obvykle trúfa len na drobnejšie tvory - zajace, vtáky či ryby.

A predsa bol nedávno nórsky fotograf Tom Drying (71) v Keni svedkom toho, čo bežné vôbec nie je. Mohutného pakoňa totiž skolila štyrikrát menšia hyena a navyše spôsobom, z ktorého naskakujú zimomriavky. Najskôr sa mu zahryzla do zadnej nohy, potom ho stiahla na zem a začala hodovať na jeho boku. Úbohému zvieraťu sa však ešte podarilo vstať na nohy, no hyena ďalej pokračovala a fotografovi poskytla takýto hororový pohľad. Pakôň to napokon samozrejme napokon vzdal, v smrteľnej agónii sa zrútil na zem a jeho osud na tomto svete sa definitívne zavŕšil.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa