Zázračné jazero, čadičové hranoly aj kaňon ako z rozprávky: 5 TOP prírodných atrakcií Mexika

2022-02-23 12:00:00 |   |    | 

Počas dovoleniek v exotických krajinách sa vám pochopiteľne nechce vôbec odísť z nádherných pláží. Najradšej by ste sa len kúpali, opaľovali a užívali si túto pohodu. Lenže zároveň by bola veľká škoda, keby ste na vlastné oči nevideli niektoré unikáty. Medzi ne nepochybne patrí aj mexická príroda.



 

Jazero Chapala

K jednému z najväčších jazier v krajine sa viažu legendy o jeho zázračnej moci. Najmä mexickí indiáni z juhozápadu krajiny ho považujú za posvätné miesto, ktoré by nemali narušiť ľudia s negatívnou energiou. Ak sa chcete po jazere plaviť, zájdite do rovnomenného mesta Chapala. Tam si prenajmite loďku a preskúmate jeho nádherné okolie. Okrem rušnej promenády prejdete neskôr do pokojnejších lokalít, kde si už užijete tichú atmosféru so silnou energiou. Súčasťou jazera sú tri ostrovy, ale len dva z nich sú voľne prístupné pre verejnosť. V jeho okolí postupne stavajú stále novšie rezidencie, ktoré slúžia aj pre cudzincov na dôchodku. Tí tam prichádzajú vychutnať si počas staroby tento nádherný región.

 

Peña de Bernal

Na svete nájdeme len pár takto zachovaných monolitov a ten v Mexiku patrí k najväčším. Peña de Bernal sa nachádza v blízkosti mesta Santiago de Querérato. Domáci obyvatelia mu odjakživa pripisovali rôzne zázračne schopnosti. Veria, že tam vládne magická moc, ktorá im pomôže vyriešiť ich problémy. Monolit dokonca patrí medzi najdôležitejšie pútnické miesta v krajine. Vysoký je 433 metrov a na jeho zdolanie musíte mať dobrú kondíciu. Odporúčajú ho navštíviť najmä zdatným horolezcom, ktorí sa potom môžu pokochať nádherným výhľadom na okolie. V nižších polohách okolo sa nachádzajú menšie jaskyne, ktoré patria k vyhľadávaným atrakciám. Potom sa už vyberte na prehliadku mesta, kde v obchodoch kúpite najmä tunajšie ručne vyrábané výrobky. Domáci sa špecializujú na pletenie ponča, veľkých diek z vlny a drobných suvenírov.

 

Kaňon Sumidero

Zabudnite na americký Grand Canyon. Ten v Mexiku vám vyrazí dych a budete ho chcieť čo najskôr navštíviť. Na rozdiel od svojho konkurenta rastie popri koryte rieky množstvo zelene. Uvidíte tam viaceré exotické rastliny aj nádhernú prírodu v okolí. V niektorých miestach napríklad po stenách stekajú pramene vodopádov. Najčastejšou voľbou na preskúmanie je kaňonu plavby, počas ktorej najlepšie preskúmate jeho tajomné zákutia. Sumidero je najkrajší počas leta, keď v okolitej prírode rozkvitne najviac zelene.

 

Hierve El Agua

V Mexiku uvidíte tiež prírodnú atrakciu známu z Európy. Hierve El Agua sú prírodné minerálne bazény, ktoré poznáme aj v našich končinách. Môžete ich vidieť napríklad v Maďarsku či v Turecku. Vplyvom poveternosných podmienok vzniklo aj na tomto mieste niekoľko vodopádov a malých bazénikov, ktoré sú ideálnym miestom na kúpanie. Niektorí sa po dne malých jazierok iba prechádzajú, iní si ľahnú do vody a užívajú si nádherné výhľady na tento kraj. Oblasť okolo Hierve je ideálna pre milovníkov turistiky. I keď je terén náročný, uvidíte počas vašej vychádzky množstvo zaujímavostí.

 

Čadičové hranoly Santa Maria Regla

Podľa jedného hlasovania patria k najkrajším vodným a prírodným atrakciám v Mexiku Los Prismas Basálticos. Pravidelné 6- až 8-uholníkové kamene z čadiča tvoria nezvyčajný malý les zo skál. V tom najkrajšom mieste začal po nich stekať mohutný vodopád, čím vytvoril najobľúbenejšiu atrakciu tohto regiónu. Voda sem tečie z neďalekej nádrže San Antonio.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa