Cestujúci v lietadle otvoril núdzové dvere a vyliezol na krídlo, ostatným vraj zachránil život

2024-01-29 09:00:00 |   |    | 

Na polícii skončil v Mexiku muž, ktorý otvoril núdzové dvere a vyliezol na krídlo. Cestujúci sa k tomuto kroku odhodlal potom, čo lietadlo mieriace do Guatemaly uviazlo na hodiny na letiskovej ploche bez klimatizácie a vody pre pasažierov, napísala včera stanica BBC News na svojom webe. Ostatní cestujúci tvrdia, že im zachránil život.



Incident sa podľa BBC odohral vo štvrtok pred poludním miestneho času, teda asi tri hodiny po tom, čo mal let spoločnosti Aeroméxico odštartovať z medzinárodného letiska v metropole Mexiku. Oneskorenie spôsobil problém s údržbou, uvádza sa v správe o incidente.

Letisko oznámilo, že nedošlo k žiadnej ujme, ale cestujúci skončil v rukách polície. Podľa BBC nie je jasné, či ho zatkla a či čelí nejakému obvineniu.

Jeho spolucestujúci sa ho ale zastali a spísali spoločné vyhlásenie, v ktorom mu vyjadrili podporu. "Cestujúci na palube, ktorý otvoril núdzové dvere, tak urobil na ochranu všetkých a s podporou všetkých, pretože oneskorenie a nedostatok vzduchu vytvorili nebezpečné podmienky pre zdravie cestujúcich," stojí v ručne písanom vyhlásení pasažierov.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa