Muž sa prepašoval na palubu lietadla, hrozí mu až päť rokov väzenia

2024-01-30 12:00:00 |   |    | 

Súdna porota v Los Angeles uznala za čierneho pasažiera 46-ročného Rusa, ktorý v novembri odletel z Dánska do Spojených štátov bez toho, aby mal platný pas alebo palubný lístok. Sergejovi Očigavovi teraz hrozí až päť rokov väzenia, píšu americké médiá.



Očigava priletel z Kodane do západoamerického Los Angeles vlani 4. novembra so spoločnosťou Scandinavian Airlines. Vyšetrovatelia počas trojdňového súdneho procesu dokázali, že muž sa do letiskového terminálu v Kodani dostal tak, že tesne nasledoval nič netušiaceho cestujúceho cez automatickú bezpečnostnú prepážku.

O deň neskôr sa mu podarilo nastúpiť aj do lietadla, kde podľa vyšetrovateľov "zjedol dve jedlá pri každej roznáške a pokúsil sa zjesť čokoládu, ktorá patrila členovi posádky", "túlal sa po lietadle", menil sedadlá a snažil sa hovoriť s ostatnými pasažiermi, ktorí ho ignorovali.

Pracovníci Colnej a pohraničnej stráže (CBP) v Los Angeles po prílete prehľadali Očigavovu batožinu a objavili niečo, čo vyzeralo ako ruské a izraelské doklady, píše stanica NBC News, a na mužovom telefóne fotografiu, na ktorej bola časť pasu s jeho menom a dátumom narodenia. Dokument mal číslo, ale nebola na ňom fotografia.

"Očigava ohľadom svojej cesty do Spojených štátov uviedol zavádzajúce informácie. Pracovníkom CBP napríklad tvrdil, že si svoj americký pas zabudol v lietadle," uviedla prokuratúra. Muž údajne tiež tvrdil, že tri noci nespal a "netušil, čo sa okolo neho dialo".

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa