Na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou je povolená rýchlosť 130 km/h

2011-08-01 12:35:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Trnavou je oddnes, 1. augusta od 19.00 do 5.00 povolená rýchlosť 130 km/h. Počas dňa bude naďalej platiť 110 km/h.



Na diaľnici sa tiež zvýšil počet núdzových odstavných ostrovčekov z pôvodných ôsmich na 15. Ak sa k nim vodič v prípade potreby nedostane včas, bude si môcť v čase dopravnej špičky zavolať odťahovú službu, ktorá ho dotiahne na ostrovček bezplatne.

K zvýšeniu rýchlosti došlo v snahe o bezpečnejšiu a plynulejšiu premávku vo večerných a ranných hodinách. Rovnako pre bezpečnosť sa rozšíril aj počet odstavných ostrovčekov.

Vytvárajú pre vodičov v prípade núdze veľmi dôležitý priestor na prvú pomoc. Spolu s doterajšími priestormi, či už odbočovacích pruhov, vyraďovacích alebo križovatiek je teraz na celom úseku z Bratislavy do Trnavy a opačne spolu 32 miest, kde sa dá odstaviť a hľadať pomoc.

Na nových ostrovčekoch budú osadené informačné tabule s SOS bezplatnou linkou. Pre vodičov, ktorí budú nútení pre poruchu odstaviť svoje auto na diaľnici, bude k dispozícii v čase dopravnej špičky bezplatná odťahová služba.

Bude k dispozícii ráno medzi 7.00 a 10.00 a popoludní medzi 14.00 a 18.00. V tomto čase bude služba na dvoch odpočívadlách na diaľnici, aby bola čo najbližšie k užívateľom. Mimo špičky budú na jednotlivých strediskách pripravení zamestnanci, aby poskytli pomoc užívateľovi diaľnice.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: sita

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa