Akordeonisti sa stretnú vo Viedni: na medzinárodnom festivale

2013-02-21 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - V znamení hudby akordeónov z celého sveta sa ponesie v metropole Rakúska Medzinárodný akordeónový festival, ktorý odštartuje v piatok, 22. februára. Domáci a zahraniční akordeonisti sa predstavia na 14 scénach v známych viedenských kluboch ako Porgy&Bess, Ost Klub, Sargfabrik až po Filmcasino.



Publikum si vychutná cez 40 koncertov, ktoré budú odrážať štylistickú škálu hudobného nástroja akordeónu od tradície až po netradičné žánrové presahy a fúzie.

Ťažiskom mesiac trvajúceho festivalu budú škandinávske akordeónové hviezdy, medzi nimi Guro von Germeten z Nórska so svojím Schwindelfrei Orchestra. Ďalšími zahraničnými hosťami sú francúzske trio Colin/Peirani/Lugue, Blowzabella z Veľkej Británie, Melingo z Argentíny či poľské Motion Trio.

Publikum sa môže tešiť aj na umelcov z Kanady, Grécka, Rumunska, Švédska, Talianska, Nemecka či USA. Festival otvorí koncert domáceho akordeónového veterána Otta Lechnera, ktorý zahrá spolu s marockým akordeonistom Kaderom Raiom a spevákom Raoulfom Kahoulim z Tuniska.

Sprievodný program festivalu tvoria matiné nemých filmov doprevádzané živou hudbou a pre deti sú pripravené magické festivalové popoludnia.

Ceny lístkov na koncerty sa pohybujú od 18 do 25 eur. Medzinárodný akordeónový festival potrvá až do 24. marca.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa