Valentínska inšpirácia: Pozrite si tie najromantickejšie miesta na svete

2015-02-14 09:00:00 |   |    | 

Ak ste zamilovaní, dokážete si romantickú atmosféru vykúzliť v podstate kdekoľvek. I pohľad na svet cez ružové okuliare môže byť však v niektorých momentoch ešte ružovejší. A to v prípadoch, ak navštívite tie najromantickejšie miesta na svete. Vaša láska sa tam bude cítiť ako v raji a istotne sa tam budete chcieť vrátiť.



 

Paríž, Francúzsko

 

I keď je to pre niekoho už otrepaná klasika, nemožno ho z tohto zoznamu vyradiť. Každý zamilovaný párik, ktorý pricestuje do metropoly Francúzska po prvýkrát, zažije na vlastnej koži ten okúzľujúci pocit. Zájsť si na všetky tie romantické miesta ako Sacré Coeur alebo Versailles a večer sa prejsť pod rozsvietenou Eiffelovkou, to je jednoducho pocit na nezaplatenie.

 

Buenos Aires, Argentína

 

K romantike už akosi automaticky patrí aj tanec. A z neho vďaka veľkému erotickému náboju vyniká najmä tango. Vyberte sa teda do mesta, ktoré týmto tancom priam žije. Keď zájdete v Buenos Aires do tých správnych štvrtí, ocitnete sa akoby v inom svete. Už len pohľad na tancujúce dvojice, ktoré si užívajú krásu tohto momentu, vás naladí do tej správnej nálady. Veľkou výhodou zároveň je, že v tomto meste nájdete aj mnoho škôl, kde sa môžete s vašim partnerom naučiť kroky a pravidlá tanga. Takže smelo do toho, Argentína vám ponúkne navyše aj mnoho ďalších možností na zaujímavé výlety.

 

Hrad Ashford, Írsko

 

Romantiku si každý predstavuje po svojom. A zatiaľ čo niekto vo svojich myšlienkach vidí posedenie na pláži pri západe slnka, iný si predstavuje tradičné príbehy anglickej literatúry s krásnou krajinou a dominantným hradom. A presne túto predstavu si môžete splniť v Írsku na hrade Ashford, ktorý premenili v luxusný hotel. Špecializujú sa na tradičnú predstavu romantiky a pre páry ponúkajú špeciálny program. Objednať si môžete jazdu na koni, plavenie sa na člne po jazere, môžete sa prejsť v okolitej prírode a keby sa vám tam priveľmi páčilo, môžete v Ashforde zorganizovať po vzore Piercea Brosnana i vlastnú svadbu.

 

Maledivy

 

A práve na tomto mieste sa dostávame tradičnejším romantickým predstavám. Hovoriť budeme o tých nádherných pieskových plážach, mori a príbytkoch priamo pri ňom, kde si len tak môžete sadnúť na terasu, vyhrievať sa na slniečku a keď sa vám bude chcieť, tak si aj trošku zaplávať. Potom sa s vašou láskou prejdete po okolí a pochopíte, prečo Maledivy tak každého chytajú za srdce. Všetko zavŕšite romantickou večerou pri západe slnka a pohárom vína, pri ktorom si môžete vzájomne vyznať vaše city. Čo myslíte, existuje vôbec na svete romantickejšie miesto?

 

Cinque Terre, Taliansko

 

Tento krásny kúsok prírody nájdete pri talianskej riviére. Za jedinečný kaskádovitý vzhľad vďačia náročnému terénu, ktorý sa tam nachádza. Napriek tomu to starých Talianov neodradilo a postavili tam výnimočné stavby. Pútajú pozornosť farebnými fasádami a spolu s krásnym modrým morom vytvárajú naozaj úžasnú atmosféru. Či sa vyberiete len na potulky úzkymi uličkami, alebo sa budete plaviť popri pobreží a z diaľky tak sledovať túto nádheru, vždy to bude pre vás nezabudnuteľný zážitok. Navyše v jeho blízkosti sa nachádzajú aj známe vinice, kde môžete zájsť na ochutnávku v spojení s vynikajúcim vínom.

 

Vieques, Portoriko

 

Cez deň sa objavíte v nádhernej exotickej destinácii, kde si môžete užiť luxus nádhernej prírody a najmä pokojnú atmosféru, ktorá tam vládne. No to najlepšie prekvapenie, ktoré si môžete nechať ako tromf pre vašu lásku, prichádza až večer. Na jednej z pláží, sa totiž vďaka malým mikroorganizmom, ktoré žijú vo vode, odohráva fantastické divadlo. Na pobreží zrazu uvidíte stovky svetielkujúcich bodiek a budete mať pocit, že sa pred vami nachádza úžasná hviezdna obloha. Jedno z najlepších miest na svete, kde si môžete dopriať nočnú prechádzku.

 

St. Moritz, Švajčiarsko

 

Valentín sa vďaka tomuto ročnému obdobiu môže spojiť aj s nádhernou predstavou horskej romantiky. Úžasná zasnežená krajina, lyžovačka a večer relax pri kozube s vareným vínom v ruke. Takéto lokality nájdete i na Slovensku, no ak hľadáte niečo naozaj špeciálne, mali by ste sa vybrať na výlet do Švajčiarska. Ich zimné stredisko St. Moritz ponúka nielen alternatívu luxusnej dovolenky, nájsť si tam môžete aj ubytovanie v menších penziónoch, ktoré vás oproti hotelom vyjde na zlomok ceny. A nádhernú prírodu okolo vás budete mať zadarmo, tak ako každý návštevník. Čiže i za pomerne nízke náklady môžete svojej láske pripraviť krásne valentínske prekvapenie.

 

Zdroj/autor: fodors.com, travelchannel.com, cntraveler.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa