Mnohé turistické ciele na Východnej Morave uzavreli, niektoré navštíviť môžete

2020-03-12 08:00:00 |   |    | 

Mimoriadne opatrenia, ktoré v súvislosti s koronavírusom prijala česká vláda, zasiahla aj do fungovania väčšiny turistických cieľov. Prinášame aktuálne informácie o tom, ktoré často navštevované objekty sú uzavreté aj výber tých, ktoré možno s malými obmedzeniam naďalej navštíviť.



 

Prevádzka mnohých turistických cieľov na Východnej Morave je úplne alebo čiastočne obmedzená. Týka sa to všetkých objektov, ktoré sú v správe Národného kultúrneho ústavu, resp. Ministerstva kultúry. Tie sú až do odvolania uzavreté a zahájenie letnej turistickej sezóny je odložené na neurčito. Na Východnej Mora sa to týka hradu Buchlov, zámkov v Buchloviciach a Vizoviciach, ale tiež Kvetnej záhrady v Kroměříži či všetkých areálov Valašského múzea v prírode v Rožnove pod Rahoštěm.

Obec Horní Lideč prerušila prevádzku Česko-slovenského mechanického betlehemu vrátane turistického informačního centra. Uzavretý je aj Akvapark Uherské Hradiště. Akvapark Delfín v Uherskom Brode sa zas rozhodol dodržiavať limit návštevnosti do 100 osôb. Uzavretý je Krytý bazén vo Valašskom Meziříčí aj Mestské kúpele v Zlíne.

Okrem Mestských kúpeľov mesto Zlín uzavrelo aj Mestské divadlo, Pamätník Tomáša Baťu a kultúrny inštitút Alternativa. Naopak pre návštevníkov zostáva naďalej otvorený areál Zoo Zlín. „V nadväznosti na jednanie Bezpečnostnej rady mesta Zlín bude pre verejnosť uzavretá tropická hala Yucatan a expozícia Zátoka s rajami, taktiež zaistíme častejšie upratovanie a dezinfekciu návštevnícky exponovaných miest,“ uviedol riaditeľ Zoo Zlín Roman Horský.

Podzámocká záhrada v Kroměříži, ktorá je teraz v správe Arciibiskupstva olomouckého, zostáva pre verejnosť taktiež otvorená. Arcibiskupský zámok zaháji sezónu v súlade s opatreniami vlády, v prípade nutnosti odloží realizáciu plánovaných akcií.

V prevádzke zostáva tiež KOVOZOO v Starom Meste, areál Živá voda v obci Modrá pri Velehrade a pre objednané skupiny i Archeoskanzen Modrá. „Charakter expozície Živá voda nevytvára predpoklad toho, že by sa tu koncentrovali veľké skupiny ľudí. Archeoskanzen je v tejto dobe otvorený len pre objednané skupiny, tu je ich veľkosť pod kontrolou. Ale rušíme všetky společenské a kultúrne akcie v obci,“ hovorí Miroslav Kovářík, starosta obce Modrá.

V prevádzke zostávajú expozície múzeí, ktoré sú príspevkovými organizáciami Zlínskeho kraja, t.j. Múzem regiónu Valašsko, Múzeum juhovýchodnej Moravy, Slovácke múzeum a Múzeum Kroměřížska.

Dá sa očakávať, že prevádzkovatelia objektov, v ktorých je predpoklad koncentrácie väčšieho počtu osob, budú zvažovať ďalšie opatrenie zamerané na ochranu obyvateľov pred epidémiou koronavírusu, preto odporúčame overovať si informácie priamo u prevádzkovateľov.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Czech Tourism
Zdroj: Czech Tourism

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa