V Chorvátsku si tento rok za dovolenku priplatíte: Ceny išli rapídne hore

2022-05-13 12:00:00 |   |    | 

Chorvátsko patrí k najobľúbenejším dovolenkovým destináciám Slovákov. Lákadlom sú okrem nádherného mora, skvelej gastronómie a blízkosti kultúry a jazyka tiež pomerne priaznivé ceny. Tento rok však treba počítať s ich zvýšením.



Ceny na Jadrane tento rok mnohých prekvapia. Kým v uplynulých dvoch sezónach rástli vzhľadom na pandémiu koronavírusu a s ňou spojené oslabenie cestovného ruchu len minimálne, toto leto zaplatíte na niektorých miestach až o polovicu viac. Upozornil na to Večernji list.

Áno, v tomto roku sme svedkami výrazného nárastu cien ubytovacích a stravovacích zariadení. Analýzy ukazujú, že ubytovanie v jadranských hoteloch a kempoch v porovnaní s minulým rokom zdraželo v priemere o 20 až 25 percent a vzhľadom na výrazne zvýšený dopyt a dobré tempo rezervácií na hlavnú sezónu ceny stúpnu vo výnimočných prípadoch až o 50 percent,“ uviedla pre známy chorvátsky denník Sanja Čižmar, riaditeľka konzultačnej firmy 505 konferencií.

Dôvodom zdražovania je rastúca inflácia a zvýšenie cien väčšiny vstupných nákladov, čo sa prirodzene o čosi menej týka zariadení, ktoré poskytujú len prenájom ubytovania. Viac si teda priplatíte najmä v hoteloch, ktoré zamestnávajú viac ľudí a ozvlášť v prípade, že poskytujú aj stravu. Podobné trendy však možno tento rok pozorovať pri väčšine dovolenkových krajín.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa