V Egypte opäť zaútočil žralok! Úrady uzavreli pláž pri známom letovisku

2023-09-14 11:30:00 |   |    | 

Egyptské ministerstvo životného prostredia v stredu informovalo o uzavretí pláže pri meste Dahab na juhu Sinajského polostrova. Dôvodom bol ďalší utorok žraloka v Červenom mori.



Ministerstvo zverejnilo, že žralok zaútočil na egyptskú ženu, ktorá musela ihneď podstúpiť lekárske vyšetrenia. Jej stav je stabilizovaný, rozsah zranení však známy nie je. Úrad nariadil uzavretie pláže a ministerka Yasmine Fouadová nechala vytvoriť výbor, ktorý by čo najskôr posúdil situáciu a zastavil príčiny útokov predátora.

 

بيان مبدئى: وزيرة البيئة ترفع حالة الاستعداد بمحميات جنوب سيناء أثر تعرض مواطنة مصرية لهجوم من سمكة قرش د. ياسمين...

Posted by ‎وزارة البيئة المصرية - Ministry of Environment‎ on Wednesday, September 13, 2023

 

Ďalšie podrobnosti o incidente ministerstvo nezverejnilo, podľa užívateľov sociálnych sietí však k nemu došlo na Lagúnovej pláži, o čom majú svedčiť aj fotografie a videá ľudí, ktorí v panike miesto opúšťajú. Žralok vraj mal obeti pri útoku odhryznúť ľavú ruku.

 

V rovnakej oblasti pritom pláže uzavreli už v polovici augusta, keď žraloka zbadali v blízkosti promenády na brehu Dahabu. K ich otvoreniu došlo až po 24 hodinách, keď úrady rozhodli, že kúpanie je bezpečné.

V Egypte došlo v ostatných dvoch rokoch až k trom smrteľným útokom žralokov. Najznámejším bol prípad 23-ročného Rusa, ktorý prišiel o život začiatkom júna neďaleko Hurgady. V rovnakej oblasti zabil predátor dve ženy aj v júli 2022. Podľa odborníkov sa žraloky pohybujú v plytkých vodách najmä počas párenia a kladenia vajec, ku ktorému dochádza v lete.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa