Predvianočná nočná mora: Výletnú loď zasiahla obrovská vlna (VIDEO)

2023-12-23 10:00:00 |   |    | 

Takto si svoju výletnú plavbu rozhodne nepredstavovali. Vyše 250 pasažierov nórskej lode MS Maud zažilo poriadne desivé chvíle, keď sa plavidlo ocitlo uprostred silnej búrky a palubu zasiahla obrovská vlna. Hororové momenty zachytilo video.



 

Severozápad Európy zasiahli vo štvrtok a piatok lejaky a silný vietor. V Hamburgu rieka Labe zaplavila ulice v okolí rybieho trhu, voda miestami dosahovala výšku po pás. Vysoká hladina vody po prvý raz spôsobila aj automatické aktivovanie ochranného systému Maeslantkering, ktorý chráni holandský prístav Rotterdam pred vysokou hladinou vody. Po prvý raz bolo súčasne zatvorených všetkých šesť bariér, ktoré systém tvoria. Búrka skomplikovala aj situáciu na Britských ostrovoch, kde spôsobila meškanie alebo úplné zrušenie letov a vlakových spojov.

Počasie si však vyžiadalo aj dve obete. Jedna žena prišla o život na vianočných trhoch v meste Oudenaarde na západe Belgicka, keď sa na skupinu ľudí zrútil 20-metrový vianočný strom. Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia a úrady po incidente trhy uzavreli. Padajúci strom si vyžiadal jednu obeť aj v obci Wilp na východe Holandska. Strom tam zavalil ženu, ktorá zraneniam neskôr podľahla.

 

O šťastí v nešťastí však môžu hovoriť pasažieri Nórskej výletnej lode MS Maud spoločnosti Hurtigruten Expedition, ktorá vyplávala vo štvrtok z nórskeho Florö a smerovala do britského Tilbury. Tú zasiahla v Severnom mori asi 260 kilometrov od západného pobrežia Dánska vysoká vlna, ktorá zaplavila kapitánsky mostík, čo viedlo k výpadku prúdu na riadiacom stanovisku. Loď nebolo možné riadiť a nemohla teda pokračovať v plavbe.

 

Všetkých 266 pasažierov a 131 členov posádky je však našťastie v poriadku, uviedol hovorca dánskeho spoločného záchranného koordinačného centra. "Loď záchrannej spoločnosti Esvagt pomaly ťahá nórske plavidlo do nemeckého prístavu Bremerhaven rýchlosťou osem až deväť uzlov," povedal hovorca.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR, ČTK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa