Fantastická správa: V Tatrách otvorili najväčší snežný labyrint sveta

2024-01-13 15:00:00 |   |    | 

Najväčším snežným labyrintom sveta sa už niekoľko rokov pýši poľské Zakopané. Fanúšikovia tejto unikátnej atrakcie každú zimu s napätím očakávajú jej otvorenie, ktoré je podmienené vhodnými poveternostnými podmienkami. Tie nastali tento rok pomerne skoro, a tak si už teraz môžete spraviť skvelý výlet a zabaviť sa medzi dvojmetrovými múrmi zo snehu.



 

Poľské Zakopané patrí v zime k najobľúbenejším destináciám Slovákov. Ich cieľom však nie je len niektoré zo siedmich lyžiarskych stredísk, ale aj zábavný park Snowlandia s viacerými atrakciami. Tou najpopulárnejšou je nepochybne snežný labyrint, ktorý je s plochou 3000 metrov štvorcových najväčším na svete.

Na úpätí skokanského mostíka Wielka Krokiew asi 25 kilometrov od našich hraníc ho pri mínusových teplotách budujú každoročne už od zimnej sezóny 2015/2016. Tento rok atrakciu otvorili vo štvrtok 11. januára a sprístupnená je denne od 10. do 20. hodiny. Vstupenka pre dospelého stojí 35 zlotých, zľavnená je o päť zlotých lacnejšia a k dispozícii sú aj výhodné kombinované a rodinné lístky.

Labyrint s chodbami, tunelmi a vežami pritom nie je jedinou obľúbenou atrakciou v Snowlandii. Popularite sa teší aj samostatne spoplatnený 200-metrový sánkarský kopec, iglu s ľadovými sochami a tzv. tatranský park, kde uvidíte jelene, líšky, veverice a ďalšie zvieratá. Iglu a minizoo budú otvorené v priebehu budúceho týždňa.

 

Tohtoročnou novinkou v Snowlandii je Jaskyňa spiacich rytierov, interaktívna show, ktorá návštevníkom približuje príbehy a legendy spojené s Tatrami. Odohráva sa v ľadových útrobách horského masívu Giewont a za tónov podmanivej hudby ňou medzi ľadovými sochami sprevádza aj skutočný rytier v oceľovom brnení.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa