Veľký prieskum: Na tieto miesta sú Bratislavčania najviac hrdí a toto je zas úplná HANBA

2023-10-23 09:00:00 |   |    | 

V období 20. až 25. septembra tohto roku realizovala agentúra Mnforce na reprezentatívnej vzorke 500 Bratislavčanov zaujímavý prieskum. Obyvatelia hlavného mesta sa v ňom vyjadrili, za ktoré miesta sa najviac hanbia a na ktoré sú hrdí. Výsledok je jednoznačný.



 

Bratislavčanom najviac prekáža stav hlavnej železničnej stanice, ako aj Kamenné námestie s budovou OD Prior a bývalého hotela Kyjev. Možnosť nie som hrdý alebo hanbím sa označilo v prípade železničnej stanice 88 percent respondentov. V prípade Kamenného námestia si ich vybralo 54 percent ľudí.

Bratislavčania sú najviac hrdí na Bratislavský hrad (94 percent). Za ním nasleduje Hviezdoslavovo námestie so starou budovou SND (92 percent) a Hodžovo námestie s budovou Prezidentského paláca (82 percent).

Prieskum tiež ukázal, že obyvatelia hlavného mesta majú záujem o obnovu lokality Kamenného námestia. Na otázku, čo by sa s lokalitou malo udiať, uviedli respondenti najčastejšie, že priestor by sa mal zmodernizovať tak, aby zodpovedal centru hlavného mesta v 21. storočí a stal sa centrom stretávania sa a kultúry s dostatkom zelene.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa