Kráľovstvo snehu Stubai v Tirolsku: dovolenka snov

2012-11-07 16:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Štubaiský ľadovec (Stubaier Gletscher), najväčšia ľadovcová oblasť Rakúska, sa nachádza len 45 minút autom od Innsbrucku. Milovníci lyžovania či snowboardingu, a nielen oni, si tu skutočne prídu na svoje, veď kto by odolal zjazdovkám v dĺžke 110 kilometrov rôznej náročnosti či Snowparku Moreboards Stubai Zoo, kde sa stretáva medzinárodná freeski a snowboardová scéna. Navyše, o sneh sa tu skutočne nemusíte báť, sezóna tu totiž trvá od októbra až do júna!



Kto by mal chuť a čas spoznať ďalšie lyžiarske strediská okrem spomínaného Štubaiského ľadovca, má možnosť sa v údolí Stubaital vybrať ďalej do Schlicku 2000, Serlesbahnen v Mieders či 11er-Bahnen v Neustifte.

 

Novinky zimnej sezóny 2012/2013

Tohtoročná sezóna na ľadovci Stubai už naplno odštartovala a vy sa môžete s nami pozrieť na najväčšie novinky, ktoré na vás v stredisku čakajú. V októbri zahájila svoju prevádzku nová sedačková lanovka Rotadl pre osem ľudí, ktorá je krytá a disponuje vyhrievanými sedačkami. Ďalšia v poradí je taktiež nová štvorsedačková lanovka Daunjoch, ktorá vás vytiahne až do výšky 3 000 metrov nad morom. S ňou sa koncom novembra otvorí úplne nová lyžiarska oblasť na Stubai, kde bude čierna zjazdovka a rôzne freeridingové dráhy.

K ďalším novinkám sezóny na ľadovci patrí aj kopec kultúrnych a spoločenských akcií pre všetkých. Skutočne si tu vyberie každý - mladí, starší, detské ratolesti. Začiatok sezóny sa otvoril v štýle známeho Oktoberfestu a na podujatí MOREBOARDS Stubai Premiere IV predviedli v snowparku svoje umenie vyznávači snowboardingu a freeskieri.

V novembri a opäť neskôr v apríli sa bude konať podujatie pod názvom SAAC Basic Camps, ktoré bude informovať o rizikách a správnom správaní sa v teréne. Milovníci gastronómie a vína sa zase môžu tešiť na Dine & Wine, ktoré sa uskutoční v januári. Vo februári čaká na malých návštevníkov snehová slávnosť pod názvom BIG Family Schneefest s bohatým a atraktívnym programom.

Športoví lyžiari, ktorí majú radi adrenalín a zvládajú čierne zjazdovky, určite privítajú freeridingový deň, ktorý je pre nich ako stvorený.

Celá zima na Štubaiskom ľadovci sa ponesie v duchu rôznych podujatí, eventov a akcií. Bohatá a pestrá ponuka nepochybne zaujme, stačí si len vybrať.

 

Dovolenka snov v údolí Stubaital

Spolková republika Tirolsko patrí k ideálnym miestam na strávenie letnej i zimnej dovolenky a platí to aj pre údolie Stubaital. Pohorie Álp, nádherná príroda a prostredie či blízkosť olympijského mesta Innsbruck ho predurčuje na dovolenku snov.

Možností na trávenie voľného času mimo svahu je tu naozaj veľa, aktívne i pasívne sa tu vyžije ktokoľvek. Túry na snežniciach, sánkovanie či paragliding patria len k zlomku toho, čo údolie ponúka.

Nezabúda sa však ani na tých, ktorí preferujú oddych, pokoj a relax, preto je obsiahly výber wellnessu i relaxačné centrum v Neustifte samozrejmosťou. Záver dňa si vychutnajte v niektorej z tradičných tirolských reštaurácií pri vychýrených domácich pochúťkach a špecialitách.

 

Zdroj/autor: Jana Rujáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa