Inšpirujte sa – Aplikácie, stránky a programy, ktoré vám pomôžu s vašou dovolenkou

2016-03-16 08:00:00 |   |    | 

Ak sa neradi spoliehate na služby cestovných kancelárií a dovolenku si zo zásady plánujete sami, istotne viete koľko času a úsilia vám to zaberie. Našťastie už v súčasnosti existuje mnoho programov a aplikácií, ktoré vám túto činnosť zjednodušia. Potom i cestovanie po neznámych mestách a krajinách je jednou veľkou radosťou, ktorú nebude obmedzovať žiadne blúdenie.



 

Google mapy

 

Od spustenia tejto stránky a neskôr i aplikácie padol kameň zo srdca mnohých cestovateľov. Pomocou nej si nielen dokážete nájsť rôzne miesta a vopred preskúmať terén, no zároveň ponúka niekoľko bonusov navyše. Tak napríklad výrazne zlepšila plánovanie presunov vlastným autom, ale aj verejnou dopravou. Treba len dávať pozor na malé odchýlky v časoch. Prostredníctvom Google Maps si môžete vyhľadať podniky, pamiatky, obchody a iné zariadenia v okolí miesta, ktoré sa chystáte navštíviť a ešte si môžete aj naplánovať presný priebeh presunu medzi jednotlivými cieľmi. Vytvoríte si aj vlastnú mapu s miestami, kam určite chcete zájsť. Potom už len stačí otvoriť mobilnú aplikáciu a sledovať podľa aktuálnej polohy, kam sa vyberiete.

 

Správa bola stornovaná, musíme ešte počkať

Posted by Zomri on Wednesday, March 15, 2023

 

Mestské aplikácie

 

Najmä väčšie mestá sa snažia vyjsť v ústrety turistom a pripravujú rôzne oficiálne aplikácie, ktoré združujú všetky potrebné informácie. Môžete si prostredníctvom nich pozrieť zmenšené mapy, nájsť potrebné podniky a dozvedieť sa základné informácie o jednotlivých atrakciách a pamiatkach. Pred odchodom z domu sa preto presvedčite, či niečo podobné neponúka i vaše cieľové mesto. Využiť to môžete napríklad v Londýne a Paríži.

 

Dopravné aplikácie

 

Sieť mestskej dopravy vo veľkých mestách je často jednou veľkou džungľou, v ktorej sa je len veľmi ťažké vyznať. Keď nechcete neustále hľadať informačné stánky alebo bádať v neprehľadných mapách, opäť siahnite po aplikácii. Často stačí zadať len názvy cieľových staníc, prípadne miest, kam sa chcete dopraviť a na obrazovke mobilu vám už bude svietiť len konkrétne spoje.

 

Zľavové rezervačné portály

 

Ak chcete počas ciest ušetriť, musíte sa vedieť pohybovať aj vo svete rezervačných systémov. Mali by ste dobre poznať niektoré stránky, ktoré ponúkajú tie najlepšie zľavy s najvyššou cenovou úľavou. Zo všetkých spomenieme napríklad hostelword.com ponúkajúci lacné nocľahy v hosteloch, booking.com združujúci hotely často ponúka akciové ceny a bezplatnú rezerváciu do troch dní pred príchodom, megabus.co.uk, ktorá vypredáva málo využité linky autobusov za zlomkové alebo couchsurfing.com, či airbnb.com, ktoré ponúkajú lacné ubytovanie v súkromí.

 

Tripadvisor

 

Nikdy niet lepšej možnosti na overenie si atrakcie, hotela alebo reštaurácie, ako zo skúsenosti iných ľudí. Práve na to funguje stránka a aplikácia Tripadvisor, ktorá združuje práve hodnotenia jej užívateľov. Nedajte sa však zmiasť a riaďte sa aj vlastným úsudkom. I keď dá niekto podniku alebo atrakcii zlé hodnotenie, prečítajte si dôvod. Niekedy sú to totiž len malichernosti, ktoré vám môžu pokaziť možnosť na nový príjemný zážitok.

 

Musement

 

Pri cestovaní si istotne niektorí z nás doprajú i istú dávku domácej kultúry, aby si rozšírili svoje obzory. To je jeden z dôvodov stiahnuť si túto aplikáciu, ktorá mapuje rôzne akcie, podujatia a kultúrne inštitúcie vo všetkých väčších mestách. Okrem toho združuje aj informácie o tour operátoroch a ich ponukách.

 

Denník

 

Takýchto aplikácií je neúrekom a práve počas dovolenky sa vám istotne zídu. Nemusíte so sebou ťahať ďalšiu záťaž navyše a vždy, keď budete mať chuť zapísať si nejaký zážitok, spravíte to priamo do mobilu. Takto si uchováte všetky dojmy z výletu a najmä si zapamätáte aj drobnosti, ktoré ho robili tak jedinečným a na ktoré by ste už časom zabudli.

 

Slovník, počasie, mena a iné drobnosti

 

Do mobilu si môžete stiahnuť aj množstvo iných aplikácií, ktoré vám potom už priamo na mieste výrazne uľahčia život. Tak napríklad, istotne sa vám zíde slovník, navigácia, nejaký program na sledovanie počasia a aplikácia s peňažnými kurzami. Veľkou výhodou je, že väčšina z nich je bezplatných a vy si tak zadarmo uľahčíte vaše plánovanie.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa