Na vlastnej koži

Prvé rande s Áziou: Najlepšou voľbou je podľa našich cestovateľov Malajzia

Prvé rande s Áziou:
2024-03-21 00:00:00

Malajziu v juhovýchodnej Ázii preslávila bohatá kuchyňa, prenádherná príroda aj nevšedná biodiverzita. Krajina sa rozkladá na dvoch separátnych častiach. Jednu časť možno hľadať na ostrove s dažďovým pralesom Borneo, o ktorý sa Malajzia delí s Indonéziou. Tou druhou je Malajský polostrov, susediaci s Thajskom. Toto sú štyri miesta, ktoré tam turistovi poskytnú tie nezabudnuteľnejšie zážitky. viac »

Sladký ostrov zamrznutý v čase: Negros pokrývajú trstinové plantáže a miestnych živí cukor

Sladký ostrov zamrznutý v
2024-03-11 00:00:00

Keď sa povie rum, väčšina ľudí si zrejme predstaví Karibik či Latinskú Ameriku, ten najlahodnejší sa ale vyrába aj na Filipínach. Takmer polovica cukru v tejto krajine pochádza z ostrova Negros, ktorý si vďaka tomu vyslúžil prezývku Sugarlandia. Cesta naň je ako výlet v čase do dávnej koloniálnej minulosti. viac »

Skrytý poklad Indonézie: Na ostrove Moyo oddychovala aj princezná Diana

Skrytý poklad Indonézie: Na
2024-03-06 00:00:00

Ak vám pripadajú  Bali alebo Lombok príliš turistické a túžite po úniku na malebný ostrov, navštívte ostrov Moyo severne od ostrova Sumbawy. Nájdete tam pláže s bielym pieskom, skryté vodopády či nádherné korálové útesy, ktoré budú počas dovolenky patriť iba vám. Prečo je teda ostrov Moyo skrytým pokladom Indonézie? viac »

FOTOREPORTÁŽ: Tri sopky v Indonézii, ktoré sa oplatí navštíviť

FOTOREPORTÁŽ: Tri sopky v
2024-02-18 00:00:00

Ak ste milovníci prírody a fascinujú vás jej neuveriteľné javy, návšteva sopiek v Indonézii bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom. Krajina leží na mieste, kde sa stretávajú dve litosferické dosky a dochádza tam k častým zemetraseniam či erupciám. Dnes je v Indonézii 127 aktívnych sopiek a my vám prinášame tri, na ktoré sa oplatí vystúpiť. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Kirgizskí nomádi žijú ako pred stáročiami

FOTOREPORTÁŽ: Kirgizskí nomádi žijú
2024-01-07 00:00:00

Je skoré ráno, na zemi sa stále drží mráz, no lúče slnka pomaly zobúdzajú ospalé divé kone na zelenej planine. Kým všetci hostia spia, domáci už doja kozy a pripravujú prístroj na výrobu smotany. Toto sú typické ranné aktivity jednej z niekoľkých rodín, ktoré sa rozhodli žiť nomádskym spôsobom života tak, ako ich predkovia. viac »

FOTOREPORTÁŽ z Kuby: Havana je kráľovnou karibských miest

FOTOREPORTÁŽ z Kuby: Havana
2023-12-12 19:00:00

Exotickú Kubu poznajú ľudia po celom svete aj ako „ostrov slobody“. Pri pohľade na dejiny tejto krajiny sa takéto spojenie zdá trochu nelogické, stačí však jediný deň v Havane a každý hneď pochopí, že hoci sú tunajší ľudia stále zviazaní minulosťou i prítomnosťou, v ich duši vládne voľnosť. K šťastiu im totiž stačí len hudba, tanec a možno aj pohárik či dva skvelého rumu. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Hlavné mesto Sýrie nie je zrovnané so zemou, jeho atmosféra vás uchváti

FOTOREPORTÁŽ: Hlavné mesto Sýrie
2023-12-04 12:00:00

Výlet do Sýrie sa na prvý pohľad môže zdať ako úplné bláznovstvo. Veď kto by chodil do zničenej krajiny, kde donedávna prebiehala vojna? Veľa z vás však netuší, že Sýria ukrýva obrovské historické bohatstvo a vy môžete objaviť pamiatky z rôznych období. Tentokrát zavítame do hlavného mesta Damašku. viac »

Slováci strávili deň s kmeňom Mentawai: Potetovaní domorodci žijú jednoducho, ale krásne

Slováci strávili deň s
2023-12-02 14:00:00

Pod indonézskym ostrovom Sumatra na Mentavajských ostrovoch hlboko v dažďovom pralese dodnes žije tradičným životom kmeň, ktorý dostal prezývku „kvetinkoví ľudia“ či „šťastní ostrovania“. Verí sa, že patria k najstarším kmeňom v Indonézii. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Navštívili sme miesto, kde doteraz hovoria Ježišovým jazykom

FOTOREPORTÁŽ: Navštívili sme miesto,
2023-11-10 12:00:00

Vitajte v meste Malúla, malebnom mestečku v Sýrii, kde sa čas zdá byť zastavený a kde stále odznievajú slová, ktorými hovoril samotný Ježiš Kristus v jazyku aramejčina. viac »

Na vlastnej koži: Tri miesta, ktorými vám Libanon vyrazí dych

Na vlastnej koži: Tri
2023-10-20 00:00:00

Libanon je krásna krajina, ktorá disponuje rôznorodou geografiou. Nájdete tu horské pásma či azúrové pobrežie Stredozemného mora, ktoré vám ponúkne nádherné panoramatické výhľady pri západe slnka. Okrem toho môžete ochutnať jednu z najlepších kuchýň na svete a zatúlať sa v úzkych romantických uličkách, keď budete objavovať historické skvosty. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa