Únik zo zimy do teplého raja: Je najlepší čas navštíviť TOP pláže v Egypte

2018-11-06 00:00:01 |   |    | 

Jeseň a zima sú ako stvorené pre návštevu Egypta. Keď ste sa tam vybrali niekedy v lete, istotne vás hneď po vystúpení ovalila až nepríjemná horúčava, na ktorú ste si museli prvé dni trochu zvykať. Od jesene už začnú tieto tropické teploty pomaly klesať a aj našinci sa tam cítia príjemnejšie. Keď u nás vládne pochmúrna zima, na egyptských plážach si aj v tomto období užijete skvelú dovolenku.



 

Ostrov Mahmya

Počas mimosezóny sa vám skôr podarí navštíviť aj také úžasné miesta ako ostrov Mahmya. Ten má vzácny podmorský ekosystém, ktorý je prísne chránený. Kvôli tomu ho môžu denne navštíviť len limitované počty turistov, takže počas leta je niekedy problematické dostať sa tam a nepomôže vám ani veľmi včasná rezervácia, lebo termíny sú skoro vypredané. Mahmya sa nachádza 45 minút plavby loďou od Hurghady. Má nádherné piesočné pláže s priezračnou vodou. Ostrov obľubujú najmä milovníci potápania a šnorchlovania. V jednej časti sa nachádza bar s príjemným posedením, kde si môžete oddýchnuť a trošku sa skryť pred slnkom.

 

Soma Bay

Vysoký záujem turistov si vynútil postavenie ďalšieho významného rezortu. A tak hodinu cesty od Hurghady vzniklo niekoľko hotelov, ktoré vybudovali na nádhernom pobreží Soma Bay. Zaujímavosťou je, že podľa štatistík patrí táto pláž k najslnečnejším v krajine, Egypťania sa preto rozhodli postaviť práve tam nové dovolenkové stredisko, ktoré prispôsobili na mieru najnáročnejšej klientele. Luxusné hotely našťastie uchovali prirodzený vzhľad pobrežia, ktoré je známe vďaka vynikajúcim podmienkam pre paraglajding. Soma Bay preferujú aj tí dovolenkári, ktorí si radi zaplávajú a voľný čas radi vypĺňajú vodnými športmi.

 

Mersa Matruh

Napriek veľkému náporu dovolenkárov si domáci dokázali uchovať jednu pláž, ktorú majú takmer iba pre seba. Mersa Matruh sa nachádza mimo hlavných dovolenkových rezortov. Túto pláž obklopujú vysoké útesy, ktoré ju takto chránia pred náhodnými okoloidúcimi a udržiavajú viac súkromia. Ak sa k nej chcete dostať, musíte zdolať náročnejší zostup po skalnatom chodníku. No potom sa vám naskytne pohľad na jeden z najkrajších zálivov. Voda tam má niekoľko odtieňov, ktoré vzájomne vytvárajú nádherný kontrast. Jemný piesok je ako stvorený na leňošenie a nemusíte sa báť ani o to, že by ste prišli o nádherný zážitok z potápania. Pridajte sa k domácim, zájdite mimo zaužívaných trás a užite si aj takúto nádheru.

 

Sharm El Luli

Všetko záleží od toho, čo očakávate od vašej ideálnej pláže. Pretože ak milujete komfort a dobré služby, asi vám nebudú nič hovoriť síce nádherné, ale opustené pobrežia a naopak. Pláž Sharm El Luli je určená pre tých, ktorí milujú peknú prírodu. Je takmer celá nedotknutá, nenachádzajú sa na nej žiadne podniky ani hotely a je na rozdiel od konkurentov takmer celá opustená. To vám však ponúka exkluzívnu možnosť na pokojný oddych na pláži, ktorú navyše obmýva nádherné čisté more. Z hľadiska plávania ide o jedno z najlepších miest v Egypte.

 

El Gouna

Kontrastom k Sharm El Luli je pláž El Gouna. Táto nádherná lagúna je určená aj pre náročnejších klientov, ktorí okrem oddychu pri mori hľadajú aj zaujímavé služby. Vďaka tomu môžu pohodlne prejsť z piesočnej pláže do reštaurácie so stolmi a slnečníkmi umiestnenými v blízkosti móla. To vedie hlboko do mora, aby vám tak dopriali väčší zážitok z pohľadu na celé okolie. Na konci móla sa nachádza zostup pre tých turistov, ktorí si chcú vyskúšať potápanie. Reštauračnými službami sa na El Goune starostlivosť o zákazníkov nekončí. Ponúkajú tam množstvo aktivít, vodných športov, ale aj plážových zábaviek.

 

Nuweiba

V minulosti bola Nuweiba vychyteným dovolenkovým rezortom, no kvôli zhoršeným vzťahom s Izraelom odtiaľ turisti postupne odišli. Situácia sa medzitým upokojila a na pobrežie prichádza aj čoraz viac cestovateľov, ktorí hľadajú lacnejšie lokality s krásnou prírodou. Popri Nuweibe vedie tiež sedem kilometrov dlhá turistická trasa, ktorú väčšina zdoláva pešo. Pnúka nádherný výhľad na celé okolie a zároveň vedie zaujímavým, mierne vlnitým terénom. V jej blízkosti sa nachádzajú beduínske usadlosti, ktoré sú obľúbenou turistickou atrakciou.

 

Fjord Bay

Na pobreží sa pokocháte krásnou prírodou a zlatistým pieskom na pláži a pod hladinou vás čaká ďalšie nádherné prekvapenie. Celý fjord Bay je lemovaný koralmi, ktoré patria k najkrajším v Egypte. Túto lokalitu kvôli tomu vyhľadávajú najmä milovníci potápania. V okolí sa nachádzajú útesy, ktoré majú tmavé sfarbenie a nádherne kontrastujú s tyrkysovým morom.

_______________________________________________________________________________________________

CHYSTÁTE SA DO EGYPTA? REZERVUJTE SI UBYTOVANIE ON-LINE.

_______________________________________________________________________________________________

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa