8 dôvodov pre návštevu Egypta

2018-08-05 00:00:01 |   |    | 

Hoci o tom niektorí Slováci ešte stále trochu pochybujú, Egypt je nepochybne lákavou letnou destináciou s mimoriadne kvalitnými službami a hotelmi. Tento severoafrický štát si opäť získava srdcia čoraz väčšieho počtu obdivovateľov, pretože ponúka nielen nádherné more, ale aj množstvo unikátnych pamiatok.



 

Egypt je známy nielen tropickými horúčavami, islamským náboženstvom a pyramídami. Je v ňom ukrytý ešte oveľa väčší poklad, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Táto krajina oplýva skutočne bohatou ponukou a atrakciami, ktoré si podmania nejedného turistu. Staroveký Egypt tu zanechal svoje stopy v podobe chrámov, pyramíd, hrobiek a islam tu zas vtisol svoju pečať kúzelnými mešitami a bazármi. Jedinečné turistické destinácie sa sústreďujú nielen na pobreží Stredomoria, ale aj pri Červenom mori. K tým najpopulárnejším patrí Marsa Alam, Hurghada, Ain Soukhna, Taba či Sharm El Sheikh. Tu sú dôvody, prečo by ste ich raz mali navštíviť:

 

1. Horúce počasie a skvelá klíma pre milovníkov skutočného tepla

Egypt ponúka zaručené teplo od konca marca do konca novembra. Nádherne teplé a prehriate more je zárukou spokojnej dovolenky. Teploty sa cez leto šplhajú nad 43 stupňov, preto je vhodné navštíviť túto krajinu mimo sezóny napríklad v júni alebo v októbri, kedy je počasie znesiteľnejšie. Aj v novembri je ešte možné zájsť do Egypta. Trópy sú vhodné pre všetkých uzimených cestovateľov. Skutočne sa tam nemusíte obávať dažďa alebo prehánok. Búrky sú tiež veľmi ojedinelé.

 

2. Priezračné lagúny, romantické zátoky, azúrové more, úžasný podmorský svet

Červené more si pre jeho bohatý a rozmanitý podmorský svet pochvaľujú všetci potápači. Okrem možnosti potápania je nutné podotknúť, že teplota vody je od mája do októbra okolo 28 stupňov. More je väčšinou pri hotelových rezortoch blankytné s pozvoľným vstupom a bez kameňov. Väčšina hotelových pláží je piesočná.

 

3. Dovolenka aj na neskorú jeseň

Do Egypta môžete cestovať aj v neskorej jeseni - v októbri ba dokonca aj v novembri. Máte garanciu úžasnej teplej dovolenky a dokonca za nižšiu cenu.

 

4. Nádherné a hodnotné staroveké pamiatky

Známe Údolie kráľov, pyramídy, chrámy a hrobky sú fascinujúcim zážitkom pre každého cestovateľa. Nechajte sa povoziť na ťavách v týchto strediskách a vydajte sa po stopách  Chamurrapiho a iných faraónov. Hrobky a pyramídy sa však nachádzajú ďalej od známych prímorských letovísk, treba rátať s dlhšími niekoľkohodinovými cestami autobusom.

 

5. Luxusné a prepychové  hotelové rezorty s nádherne upraveným okolím a záhradami

Hotely ponúkajú špičkovú kvalitu jedál a rôznych svetoznámych kuchýň. Väčšinou sa nachádzajú priamo pri mori a zvyčajne majú 4-, 5- a dokonca 6-hviezdovú úroveň.

 

6. Výnimočná Káhira

Historické centrum hlavného egyptského mesta je zaradené na zoznam UNESCO. Káhira je symbolom islamu, takisto ako sú symbolom tohto mesta mešity a bazáry.

 

7. Bezpečná destinácia pre každého dovolenkára

Situácia v Egypte je pre dovolenkára vhodná a nie je sa čoho obávať. Krajina je momentálne celkovo bezpečná a cestovné kancelárie ponúkajú množstvo zájazdov. V prípade nepokojov alebo po teroristických útokoch agentúry plánované dovolenky zrušia.

 

8. Výborné ceny

Čo sa týka pomeru ceny a kvality, tak Egypt vedie prím. Egypťania ponúkajú nadštandardné služby a luxusné hotely za výborné a dostupné ceny mimo sezóny, no aj počas nej. Nie je ničím výnimočným, ak v októbri nájdete last minute za 250 € na týždeň s  all inclusive službami, čo je prakticky nepredstaviteľná suma v podobných destináciách.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: Natália Bosáková

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa