Predĺžte si leto v horúcej Afrike: Týchto 5 pláží je v JAR najkrajších

2022-09-20 13:01:00 |   |    | 

Južná Afrika patrí medzi najkrajšie krajiny afrického kontinentu. Dozviete sa tam najviac o jeho histórii, spoznáte nádhernú prírodu a taktiež sa môžete slniť na úžasných plážach. Tie sa nenachádzajú len v blízkosti obľúbeného Kapského Mesta, ale aj v iných regiónoch.



 

Pláž Robberg

Robberg označujú za jednu z najluxusnejších pláží v Južnej Afrike. Je súčasťou rovnomenného polostrova a dovolenkárom ponúka vynikajúce podmienky. Okrem jemného piesku a krásnej prírody sa v jej blízkosti nachádza niekoľko podnikov s výbornými službami. I vďaka tomu je označená modrou vlajkou a stala sa vyhľadávanou destináciou. Voda je v týchto končinách pokojná. Preto sa v nej môžu okúpať aj rodiny s deťmi alebo ľudia, ktorí nevedia až tak dobre plávať. Ponúka viacero romantických vyhliadok a krásna je tiež počas západu slnka. Z pláže sa ľahko dostanete na miesta, odkiaľ uvidíte delfíny, veľryby a tulene, ako šantia vo vode. Časť Robberg je voľne prístupná a môžete si tam pokojne rozložiť deku a stráviť tu celý deň, ale pokiaľ máte záujem o vyšší komfort, zájdite trošku ďalej, kde si môžete prenajať lôžko i slnečník.

 

Pláž Bloubergstrand

Pokiaľ nevyhľadávate pláže kvôli opaľovaniu a plávaniu a radšej trávite dni pri vode aktívnym spôsobom, v tom prípade by ste mali zájsť na Bloubergstrand. Tá je známa medzi kite- a windsurfermi, ktorí tam majú výborné podmienky pre ich obľúbené športy. Toto miesto sa v minulosti zapísalo aj do histórie Južnej Afriky, keď sa tam v roku 1806 odohral jeden z dôležitých bojov britských vojakov. Z tejto pláže máte navyše vynikajúci výhľad na susedný ostrov a taktiež na blízke pohorie. Pláž je ideálna na dlhé prechádzky a často sa tam chodia zabávať mladí ľudia. Vyberte sa tam v podvečerných hodinách, keď je krásny výhľad na západ slnka a na posledných surferov, ktorí si užívajú tunajšie vlny.

 

Zátoka Boulders

Táto pláž dostala pomenovanie podľa veľkých skál, ktoré sa nachádzajú na viacerých miestach. Zátoka Boulders nie je ani tak zaujímavá kvôli možnostiam na celodenné slnenie alebo plávanie. Je totiž známou lokalitou v Južnej Afrike, kde môžete pozorovať tučniaky. Na jednej malej pláži ich uvidíte pokope desiatky. Je to unikátny zážitok, ktorý poteší nielen deti, ale aj dospelých. Časť pobrežia je dokonca prístupná aj bezbariérovo. Nachádzajú sa tam tri drevené chodníky, po ktorých pohodlne prejdete kočíkom alebo vozíkom. Nájdete tam tiež návštevné centrum, kde sa dozviete zaujímavosti o tomto pobreží a chránený park, ktorého súčasťou je nádherná pláž s vyhliadkovou plošinou, z ktorej uvidíte divoké zvieratá.

 

Pobrežie Buffels

Niekto má rád rušné pláže s veľkým množstvom služieb, iní zase obetujú takéto pohodlie, len aby zažili úplný pokoj a oddýchli si od všetkých starostí. Takúto alternatívu ponúka pobrežie Buffels. Paradoxne, táto pláž sa nachádza veľmi blízko oveľa rušnejšej Knysny, preto na ňu ľudia niekedy trochu zabúdajú. Je päť kilometrov dlhá a je súčasťou prírodnej rezervácie. Počas zimy a jari tam máte výbornú možnosť na pozorovanie delfínov.

 

Pláž Muizenberg

Jednu krásnu pláž nájdete aj priamo pri Kapskom meste. Pokladajú ju za najfotogenickejšie miesto v tomto regióne, preslávila sa najmä malým farebným kabínkam na prezliekanie, ktoré postavili vo viktoriánskom štýle. Muizenberg zároveň patrí medzi veľmi živé lokality, kde sa neustále deje niečo zaujímavé. Taktiež tam majú výborné vlny pre surfistov a v blízkosti pláže sa nachádza vodný park pre deti. Voda je tam celoročne príjemne teplá. Jej teplota sa pohybuje okolo 23 stupňov, takže sa tam môžete okúpať aj počas zimy. Keďže do týchto vôd najmä počas leta prichádzajú občas žraloky, na pláži je špeciálny dozor, ktorý sleduje takéto nebezpečenstvo a včas naň upozorní.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa