V afrických safari parkoch na vás okrem zvierat čaká aj toto PREKVAPENIE.

2024-06-13 14:30:00 |   |    | 

TANZÁNIA, ZANZIBAR - Ak ste ešte nikdy neboli v Afrike, no túžite ju zažiť so všetkým, čo k nej patrí, vydajte sa na poznávaciu dovolenku do Tanzánie a susedného Zanzibaru.



 

Tanzánia je známa svojou neuveriteľnou biodiverzitou. Môžete tu totižto vidieť širokú škálu zvierat, vrátane tzv. „veľkej päťky,“ teda pätice tých najnebezpečnejších zvierat, ktoré túži vidieť každý, a to slon, nosorožec, byvol, lev a leopard. Okrem nich tu na vlastnej koži zažijete aj dupot stád pakoňov, divokých gepardov, hyen, krokodílov či tisíce druhov vtákov. Rovnako bohatý je rastlinný svet s obrovskými savanami, hustými lesmi aj mokraďami. Prírodné rezervácie strednej Afriky sú fascinujúce a návštevníkom ponúkajú nielen nezabudnuteľné zážitky, ale aj vedomosti o nepoznaných ekosystémoch, ktoré sa zachovávajú pre budúce generácie. Ochrana Tanzánie a jej živočíšnych či rastlinných druhov je preto vysoko prioritná.

Väčšinou turisti vyhľadávajú tradičné dovolenky v exotike – more, slnko, pláže, rezorty a až na mieste sa rozhodnú pre výlet do safari, či pre iné dobrodružnejšie zážitky. Neuvedomujú si však, že rezerváciou výletu na mieste, si pekne priplatia. A tiež skutočnosť, že výlety už nemusia byť dostupné. Vytúžený zážitok tak naďalej zostáva len snom a aj napriek tomu, že sú v Afrike, to pravé africké dobrodružstvo nezažijú. Zarezervujte si preto poznávací zájazd, ktorý zahŕňa všetko – od nocovania v divočine, fascinujúce prírodné scenérie až po oddych na panenských plážach. Presne túto kombináciu nájdete napríklad v ponuke zájazdov od CK Satur, kde si môžete vybrať podľa svojho gusta.

Cestovanie s CK Satur je nielen bohaté na zážitky, ale aj výhodné pre vaše peňaženky. V ponuke majú pobytové zájazdy s promo či last minute cenami a zľavami až do výšky 27%. Okrem toho si môžete zakúpiť aj Balík výhod „SATUR FLEXI POZNÁVANIE,“ ktorý na základe dohodnutých podmienok obsahuje:

  • Bezplatné storno autobusových zájazdov 40 až 45 dní pred odchodom na zájazd
  • Bezplatné storno poznávacích zájazdov na charterových letoch 40 až 45 dní pred odletom
  • Bezplatná zmena mena až do 31 dní pred odchodom
  • 100 % garancia vrátenia peňazí do 7 dní

Počas jedného pobytu tak môžete zažiť skutočnú africkú divočinu, po ktorej si môžete oddýchnuť na bielych plážach Zanzibaru. Stačí si vybrať, ktorý, spomedzi afrických národných parkov chcete navštíviť, prípadne ich môžete vidieť aj dva naraz. A čo by ste rozhodne nemali vynechať?

 

Národný park Serengeti

Serengeti je synonymum afrického safari. Je to ikonický národný park z rozlohou takmer 15 000 km², ktorý je domovom jednej z najväčších migrácií zvierat na svete. Cez rozľahlé savany sa presúvajú milióny pakoní, zebier či gaziel, ako aj živočíšna veľká päťka. Práve tu môžete zažiť jeden z najpôsobivejších zážitkov vášho života, ktorý inde naživo neuvidíte. Migrácia sa deje počas celého roka a je to vždy o počasí, ktoré určuje, kedy a kde sa budú stáda túlať.

 

Kráter Ngorongoro

V preklade „veľká jama“ je prírodným úkazom, ktorý vznikol zrútením sopky pred približne 2,5 miliónmi rokov. Je jedným z najunikátnejších ekosystémov na svete. S priemerom 20 km a hĺbkou 600 metrov je domovom rôznorodého množstva zvierat. Len si predstavte ten pocit, ako sa ocitnete v najväčšej africkej kaldere a naskytne sa vám pohľad, ktorý vyráža dych -  levy, slony, nosorožce, žirafy či hrochy, ale aj početné vtáctvo, ktoré sa presúva vo vašom okolí. Vstúpiť na Ngorongoro je ako prísť do iného sveta. Tento pocit posilňujú aj úchvatné panorámy a dramatické scenérie, ktoré sa vám pri jeho poznávaní naskytnú.

 

Národný park Tarangire

Tarangire je často prehliadaný v prospech slávnejších parkov, no práve tým sa stáva skrytým klenotom Tanzánie. V počte zvierat konkuruje slávnemu Serengeti, no je tu o niečo menej turistov. Nezabudnuteľnú kulisu vytvárajú baobaby a močiare, ktoré vysychajú, aby sa zmenili na trávnatý porast a prilákali tak stáda slonov, antilopy, levy, leopardy, gepardy a bohaté vtáctvo. Práve v tomto parku sa nachádza najväčšia koncentrácia divokých slonov, jedno stádo má až 300 členov, pričom je stád je tam niekoľko. Ak sa vám pošťastí, môžete uvidieť aj zriedkavý druh nosorožca čierneho, ktorý je vraj v parku stále prítomný.

 

Ďalšie národné parky

Ak vám dobrodružstvo počas safari v srdci parku nestačí, naskočte na zážitkovú plavbu po rieke Wami v národnom parku Saadani. Počas lodného safari spoznáte zvieratá pri brehoch rieky, uvidieť tak môžete skupinky hrochov či krokodílov. Žijú tu aj ohrozené druhy morských korytnačiek a vzácne druhy čiernobielych Colobus opíc. 

 Ak máte predsa len rešpekt a mierne obavy pred divočinou, nemusíte sa ničoho báť. Počas celej dovolenky s CK Satur sú vám 24 hodín k dispozícii profesionálni sprievodcovia, ktorí sa starajú nielen o program nabitý zaujímavosťami, aký nenájdete v žiadnych bedekroch, ale aj o váš komfort. 

Po dobrodružstvách v nespútanej divočine padne každému cestovateľovi vhod oddych na exotickej pláži, ktorý ponúka Zanzibar. Krátkym preletom sa odrazu ocitnete na bielej pláži s tyrkysovým morom. Okrem ležania na pláži, potápania či šnorchlovania budete mať možnosť navštíviť aj Stone Town, hlavné mesto s pulzujúcou históriou, ktorú tu zanechalo mnoho národov. Autentické safari a skutočnú divočinu ponúka aj národný park Mikumi.

Vedeli ste, že?

V národných parkoch nájdete okrem pestrej zvieracej ríše a bohatej fauny aj kmeň Masajov, ktorý žije uprostred tejto nespútanej prírody. Masajovia si zachovali tradičnú kultúru svojich predkov. Svojou typickou štíhlou postavou a pestrým oblečením s korálikmi ich neprehliadnete. Ich jednoduchý spôsob života si vás rýchlo získa.

Zážitky a dovolenku môžete aj darovať. Obdarujte vašich blízkych darčekovou poukážkou, ktorej hodnotu a dizajn si môžete sami navoliť.

Nezabudnuteľné zážitky afrického safari vás budú sprevádzať po celý život! Vyberte si poznávací zájazd v CK Satur ešte dnes!

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 18. jún. 2024. Meniny má Vratislav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa