Je koniec: Jedna z najväčších cestovných kancelárií oznámila krach

2024-06-03 15:30:00 |   |    | 

Nemecká cestovná kancelária FTI Touristik, materská firma FTI Group, tretieho najväčšieho touroperátora v Európe, podala v pondelok na súde žiadosť o začatie insolvenčného konania. Informovala o tom agentúra DPA.



 

FTI Touristik sídliaca v Mníchove podala žiadosť na pôde miestneho súdu. "V súčasnosti pracujeme na tom, aby sa už začaté zájazdy dokončili podľa plánu. Avšak zájazdy, ktoré sa ešte nezačali, pravdepodobne nebude možné od 4. júna uskutočniť a ak, tak iba čiastočne," citovala firmu agentúra DPA.

Na základe najnovších informácií sa žiadosť o začatie insolvenčného konania bude týkať spočiatku iba FTI Touristik. Neskôr sa však dotkne aj ďalších firiem spoločnosti.

Počas pandémie nového koronavírusu získala FTI Touristik od nemeckej vlády finančnú pomoc v hodnote 595 miliónov eur a zdalo sa, že po skončení pandémie má najhoršie za sebou.

Počet rezervácií však klesol omnoho viac, než sa čakalo a spoločnosť potrebovala na preklenutie najbližšieho obdobia od vlády ďalšiu pomoc. Tú však po víkendových rokovaniach s predstaviteľmi vlády Berlín zamietol.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 20. jún. 2024. Meniny má Valéria.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa