Vyskúšali sme jeden z najdrahších hotelov v Turecku: Luxus je slabé slovo

2024-06-17 21:00:00 |   |    | 

Turecko je v celosvetovom meradle štvrtou najnavštevovanejšou turistickou destináciou. Najviac dovolenkárov mieri do oblasti Antalyjského zálivu, ktorý lemuje až približne 500 hotelov. Nám sa na pár dní pošťastilo navštíviť jeden z najdrahších.



 

Turecká riviéra je posiata hotelmi s veľmi vysokou úrovňou, máloktorý sa ale môže rovnať Maxx Royal v Beleku. Ohúri už svojou architektúrou s množstvom mramoru a skla, od konkurencie sa ale líši predovšetkým fantastickými službami.

Tie začínajú už pred príjazdom, keď sa nám cez WhatsApp ozval náš osobný asistent Rafael s otázkou, či máme nejaké špeciálne želania alebo požiadavky. Spýtal sa tiež na približný čas nášho príchodu do hotela, aby nás mohol osobne privítať.

Rafael nás zároveň už vopred upozornil na možnosť stiahnutia aplikácie, prostredníctvom ktorej sa dá napríklad prezerať menu vo všetkých reštauráciách. Vo svojej správe doplnil aj informácie o ich umiestnení či otváracích hodinách a na naše požiadanie nám urobil rezerváciu.

Po príchode sme sa s asistentom stretli v hotelovom lobby, kde nás počas spracovania check-inu usadili na sedačky. Neďaleko nás hrala na klavíri pianistka a obsluha nám ponúkla nápoj podľa želania a drobné občerstvenie vrátane kaviáru.

Zopár prekvapení čakalo aj na izbe. Možnosť výberu typu a tvrdosti vankúša už nie je v lepších hoteloch ničím výnimočným, tu si ale môžete zvoliť aj to, ako bude vaša izba počas celého pobytu voňať. Na rozdiel od konkurencie tiež v izbe nájdete hydromasážnu vaňu a zároveň tiež sprchový kút (väčšinou býva len jedno).

V Maxx Royal mysleli na všetko aj v iných ohľadoch. Podobne ako inde dostanú hostia taštičku na nevyhnutné potreby na pláž, v tomto prípade je ale kožená. Medzi obvyklými kozmetickými potrebami na umývanie či holenie navyše nechýba pánska ochrana a nad posteľou je zrkadlo.

Počas príchodu pre nás bolo pripravené aj občerstvenie – víno, ovocie a skvelé čokoládové pralinky v elegantnom darčekovom balení. Ako sme neskôr zistili, v hoteli majú vlastnú čokoládovňu, kde si kedykoľvek počas dňa môžete vziať ďalšie.

Gastronómia je v hoteli Maxx Royal vysoká vo všetkých ohľadoch. V areáli je viacero reštaurácií, ktoré ponúkajú jedlá medzinárodnej kuchyne vrátane japonských, stredomorských, tureckých špecialít či steakov. Na osviežujúci nápoj môžete zájsť až do 16 barov, jeden je pritom otvorený nepretržite.

Skutočným zážitkom sú ale predovšetkým raňajky s jedlom od výmyslu sveta. Čakajú vás nekonečné stoly s ovocím, zeleninou vo všetkých podobách, syrmi, mäsom, grilovanými, údenými či nakladanými rybami, ale napríklad aj cukríkový bar pre najmenších...

Len ťažko by ste našli niečo, čo v tejto raňajkovej miestnosti chýba. K tomu si predstavte množstvo koláčov a rôzneho pečiva, ktoré pripravujú v pekárni s presklenými stenami priamo v reštaurácii, a výsledok je jasný - otiaľto hladní rozhodne neodídete!

O svoj žalúdok sa ale nemusíte obávať ani počas slnenia na súkromnej hotelovej pláži, lemovanej trávnikom. Ležadlá totiž majú zabudovanú chladničku s minerálkami a čašník vám prinesie aj drobné občerstvenie, ovocie, kokteil či iný nápoj.

Mimochodom okúpať sa okrem mora môžete aj vo viacerých bazénoch. Tým najpôsobivejším je rozhodne ten s názvom Maldivy, ktorý vďaka tyrkysovej vode, bielemu piesku a palmám tento exotický raj na Zemi skutočne pripomína.

Fantastickým službám ale prirodzene zodpovedá aj cena. V lete zaplatíte v Maxx Royal Belek za 8 dní s All Inclusive asi 6-tisíc eur za osobu. Ako nám však potvrdili v jednej z cestovných kancelárií, záujem je aj medzi Slovákmi.

Dovolenkovať sem chodia najmä tí, ktorí nemajú hlboko do vrecka, a tak by ste tu mohli údajne stretnúť napríklad niektorého zo známych športovcov. Ich výber nie je náhodný – okrem dovolenky v nádhernom prostredí s vynikajúcim jedlom a zaujímavým programom si tu totiž užijú aj súkromie. A to je k nezaplateniu.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 26. jún. 2024. Meniny má Adriána.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa