Thajsko má pre vás pripravený dokonalý dovolenkový kokteil. Pláže aj chrámy vás uchvátia

2015-04-24 12:00:00 |   |    | 

Priateľské a milujúce zábavu, exotické a tropické, kultúrne a historické. Thajsko odráža zlatú farbu od svojich trblietajúcich sa chrámov a tropických pláží. Na návštevu naladí nejedného turistu.



 

1. Wat Phra Si Sanphet, Ayutthaya

 

Staroveké mesto severne od Bangkoku ležiace na sútoku troch riek bolo hlavným mestom štyri storočia. Historické miesto v strede mesta vyhlásili v roku 1991 za svetové dedičstvo UNESCO. Nachádza sa tu vyše 400 budhistických kláštorov. Centrom je Starý palác a najvýznamnejší chrám je Wat Phra Si Sanphet, kde majú turisti možnosť vidieť aj iné pôvodné stavby.

 

2. Wat Phra Kaew, Bangkok

 

Bangkok je s počtom obyvateľov 8,5 milióna hlavným mestom Thajska. Wat Phra Kaew (Chrám Smaragdového Budhu) je priestranstvo ako z rozprávky, ktoré zahŕňa aj Grand Palace – bývalé sídlo thajského monarchu. Na pozemku sa nachádza viac ako 100 budov, ktoré reprezentujú 200 rokov starú históriu a zároveň ide o pútnické miesto Budhistov.

Mohlo by vás zaujímať: Veci, čo môžete vidieť v Bangkoku - ZADARMO, alebo takmer

 

3. Mu Koh Ang Thong 

 

Mu Koh Ang Thong je morský národný park v Thajskom zálive popri brehoch provincie Surat Thani. Na približne 102km² sa nachádza 42 ostrovov. Park vznikol v roku 1980 a ukrýva v sebe vápencové hory, hustú džungľu, biele piesočné pláže, mangrovníkové porasty, vodopády, skryté zákutia a miesta čakajúce na preskúmanie. Väčšina turistov sem prichádza v rámci fakultatívnych jednodňových výletov na lodi.

 

4. Koh Lanta

 

Thajské súostrovie Koh Lanta ponúka niekoľko možností na vyžitie. Relaxujte na niektorej z nádherných pláží, vydajte sa na chrbte slona do vnútrozemia ostrovov, dajte si dobrý drink v jednom z plážových barov alebo objavujte krásy podmorského sveta. V miestnych vodách nie je problém natrafiť aj na manty, leopardie žraloky, či žraloky obrovské.

 

5. Koh Phi Phi

 

Súostrovie Koh Phi Phi pozostáva zo 6 ostrovov, kde cesta trajektom trvá približne 2,5 hodiny z Krabi či Phuketu. Jediný obývaný ostrov a zároveň najväčší je Koh Phi Phi Don. Phi Phi Leh je druhý najväčší a je známy aj z filmu Pláž. Súostrovie je typické strmými pieskovcovými útesmi, malebnými zálivmi, tajuplnými jaskynkami, farebnými koralmi a hustými džungľami. Súostrovie je obľúbeným miestom potápačov. Odvážlivci môžu podniknúť výlet spojený s pozorovaním žralokov, no adrenalín vám zvýši aj trekking po stále málo prebádanej džungli.

 

6. Koh Samui

 

Koh Samui je druhý najväčší ostrov s rozlohou približne 229 km2 a s počtom obyvateľov vyše 63 000.Ostrov sa nachádza na východ od thajského pobrežia. Biele piesočné pláže, koralové útesy a kokosové palmy lákajú veľké množstvo turistov. Jednoduché bungalovy priamo na pláži sú obľúbené medzi dovolenkármi, ktorí tu trávia 1-2 mesiace. Náročnejší turisti sem zas prichádzajú relaxovať počas víkendov do luxusnejších zariadení.

Prečítajte si tiež: Thajsko je ozaj pre všetkých, ale s batohom vyrazte na Khao San Road

 

7. Koh Tao

 

Ostrov sa nachádza v západnej časti Thajského zálivu a jeho rozloha je približne 21km2. Koh Tao je pomenovaný podľa množstva morských korytnačiek žijúcich na brehoch ostrova. Piesočné pláže obklopené strmými kopcami sú obľúbené nielen turistami vyhľadávajúcimi relax, ale aj medzi horolezcami. Grilovanie na pláži s otvoreným ohňom, či hudobné vystúpenia pridávajú na atraktivite ostrova.

Prečítajte si aj ďalšie zaujímavé tipy na výlety v Thajsku

Zdroj/autor: lonelyplanet.com, Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Zuzana Fialová

Hodnotenie článku:
3.6/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa