Dni záhrad na barokovom zámku Schloss Hof

2011-05-19 15:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - V dňoch 20. až 22. mája sa v najväčšom barokovom priestore Rakúska konajú dni záhrad, záhradkárov a milovníkov kvetov.



Zámok Schloss Hof otvorí počas troch dní svoje brány špeciálne pre záujemcov o kvety a kvetenu.

Práve zámok Schloss Hof je so svojimi terasovitými záhradami, nádhernou farebnou škálou kvetov a barokovou oranžériou ten pravý priestor na podujatie tohto druhu.

Záhrada plná bylín, záhrada s lesnými plodmi, z ktorých tu varia marmeládu, to všetko je dobrým priestorom pre ukážky aranžovania a terénom pre milovníkov umenia a kulinárstva.


 

Kúpiť, vymeniť, informovať sa

Od 20. do 22. mája sa máte možnosť informovať, vymeniť si skúsenosti, vypočuť si rady expertov a vybrať si z exkluzívnych ponúk pre svoju záhradu, zimnú záhradu či balkón to aktuálne.

Takmer 70 renomovaných záhradníctiev a obchodov prezentuje domáce a exotické rastliny, impozantné druhy, dekoratívne doplnky, vysokohodnotnú keramiku, umelecké objekty i potrebnú odbornú literatúru.

Aj obľúbená burza kvetov priláka isto mnoho záujemcov. Priniesť si môžete sadenice, semená a štepy zo svojej vlastnej záhrady a vymeniť si ich zdarma s inými majiteľmi.

Aj keď nemáte žiadne rastliny na výmenu, neodídete domov s prázdnymi rukami, pretože záhradníci zo zámku Schloss Hof vám ponúknu náruč cibuliek kvetov.

Aj experti radi odpovedia na vaše otázky, dajú tipy ako si naaranžovať a spraviť záhradu, ako si vybrať tú správnu sadenicu, kvet i ako sa o ňu optimálne starať. Tiež budú hovoriť na tému „pestrý záhon, ktorý stále kvitne“ alebo „farebné sny na balkónoch a terasách“.

Pre tých, ktorí si želajú podrobnejšie preskúmať barokovú záhradu s kvetmi, ponúkajú organizátori napínavé tematické vandrovanie. Okruh cez barokovú terasu, oranžériu a pred nedávnom otvorené lapidárium alebo ďalšou možnosťou je „trasa“ cez barokový majer.

 

Zábava a akcie aj pre menších hostí

Najmladší hostia môžu barokový svet objavovať maľovaním, ručnými prácami, tvarovaním keramických objektov či vyrábaním vejárov. Ich kreativite sa medze nekladú.

Môžu osedlať koníky pony či navštíviť zvieratká v záhrade a pohladkať si ich. Tieto možnosti zaručia, že sa deti nebudú nudiť.

Hostia, ktorí prídu s deťmi na zámok v nedeľu, sa dozvedia pri čítaní z knihy samotnej autorky Renate Habinger aj to, aké napínavé dobrodružstvá zažila záhradná striga Lin. Čítanie z knihy je o 11.00 a o 15.00.

Zámok bude otvorený od 10.00 do 18.00. Cena vstupného pre dospelých je 11 eur, pre deti 7,50 eur a za rodinnú vstupenku zaplatíte 29,50 eur. Tematické prehliadky sa budú konať od 14.00 do 15.00 (trvanie cca 1 hodinu, vstupné 2 eurá osoba).

 

 

Kaiserliches Festschloss Hof
2294 Schlosshof 1
Tel.: +43 (0)2285 20 000
E-mail:
office@schlosshof.at

 

Zdroj/autor: sita, bhpromotion, drom

Foto: schlosshof.at
  

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa