V Bad Deutsch-Altenburgu budú v aréne bojovať gladiátori

2011-08-18 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Priaznivci gladiátorských hier si počas nasledujúceho víkendu prídu na svoje v rakúskom kúpeľnom mestečku Bad Deutsch-Altenburgu neďaleko Bratislavy. V tamojšom amfiteátri sa v sobotu a nedeľu (20.-21.8.) popoludní uskutoční podujatie Gladiátori v aréne.



Gladiátori v aréne budú záverečným podujatím pod týmto názvom v rámci rozsiahlej Dolnorakúskej výstavy 2011. Do amfiteátra opäť slávnostne vpochodujú gladiátori štýlovo sprevádzaní hudobníkmi a tanečníkmi. Po zvolaní bohyne Nemesis nastúpia proti sebe bojovníci s autenticky zrekonštruovanými zbraňami.

Výnimočnou atrakciou bude dych berúci boj na mostíku, pretože autorský tím Dr. Marcusa Junkelmanna kladie veľký dôraz na jeho hodnoverné spracovanie.

Pre všetkých budú k dispozícii aj ďalšie okolité miesta historickej Dolnorakúskej výstavy. Je to zrekonštruované múzeum rímskej histórie pod holým nebom Petronell-Carnuntum, vyše storočné múzeum Carnuntinum v Bad Deutsch-Altenburgu a Továreň na kultúru - Kulturfabrik Hainburg s výstavou o histórii strednej Európy aj svetových objavov.

 

Zdroj/autor: tasr, bhpromotion, drom

Foto: Christian Handl

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa