Vo veľkom štýle: Zimnú sezónu v rakúskom Ischgli otvorí svetová hviezda

2018-09-27 12:00:00 |   |    | 

Lyžiarske stredisko Ischgl sa nachádza pri švajčiarskych hraniciach a patrí k najobľúbenejším v krajine. Sezónu tam otvorí dňa 24. novembra 2018 platinový spevák Jason Derulo v rámci legendárneho koncertu „Top of the Mountain Opening Concert“. Lyžiarska oblasť je však otvorená už od 22. novembra a pripravených je množstvo zaujímavých noviniek.



 

Nová lanovka Gampenbahn

Vďaka novej lanovke Gampenbahn sa zimní športovci túto sezónu môžu tešiť na veľmi tichú a komfortnú jazdu na Palinkopf spojenú aj s jedným svetovým rekordom. Pôvodná 4-miestna sedačková lanovka (ktorá bola v čase svojej výstavby najdlhšou lanovkou v Rakúsku) bola po 30 rokoch demontovaná a nahradená odnímateľnou 6-miestnou sedačkovou lanovkou najnovšej generácie od firmy Doppelmayr s prepravnou kapacitou 2.800 osôb za hodinu. A svetový rekord? Svojimi 924 metrami prekonáva Gampenbahn svetový výškový rekord odnímateľnej 6-miestnej sedačkovej lanovky s ochrannou proti zlému počasiu.

Tichá Gampenbahn s minimálnymi vibráciami sa vyznačuje originálnym dizajnom od prístupovej rampy až po komfortné čalúnené sedadlá. Zvláštnosťou 122 nových sedadiel je výzdoba zadnej časti, na ktorej sú zvečnené kamzíky, svište a podobne – teda zvieracie hviezdy okolitej horskej ríše. Každé vyhrievané ergonomické sedadlo široké až 52 centimetrov je unikát a disponuje optimálnym bezpečnostným zatváraním.

Údolná stanica lanovky Gampenbahn (vo výške 1.924 metrov) sa nachádza v lokalite Fimba uprostred strediska Silvretta Arena. Odtiaľ sa zimní športovci dostanú cez rekordných 924 výškových metrov a 21 oporných pilierov za asi 8 minút na hornú stanicu lanovky Gampenbahn vo výške 2.848 metrov na vrchu Palinkopf - jedno z najkrajších a najvyššie položených miest v celej lyžiarskej oblasti. Vďaka novému vedeniu lanových dráh bolo možné vynechať štyri pôvodné oporné piliere. Stará 4-miestna sedačková lanovka po 30 rokoch služby a 13 miliónoch jázd v Ischgli nájde svoj nový domov v Kazachstane v meste Taras.

 

Dve nové reštaurácie v lyžiarskej oblasti

So začiatkom novej sezóny nájdu zimní športovci v blízkosti novej lanovky Gampenbahn dve nové možnosti na oddych v úplne odlišnom štýle. Priamo pri údolnej stanici lanovky Gampenbahn otvára svoje brány štýlová samoobslužná reštaurácia. Dizajn tejto novej reštaurácie celkom zodpovedá jej výstižnému menu „Ischgl Slopefood“: lyžiarska oblasť teda vchádza do reštaurácie a nie naopak. Objednané jedlá v štýle „streetfood“, napr. hamburgery sa podávajú z kabínky lanovky a lampy pripomínajú ramená tanierového vleku.

Kto má radšej klasickú obsluhu v útulnej atmosfére horskej chaty, mal by navštíviť novú reštauráciu Gampenalpe s tradičnou tirolskou kuchyňou. V tejto novej lyžiarskej chate postavenej v typickom štýle nájdete viac ako 100 miest na sedenie. Nachádza sa vo výške 1.990 metrov vo vzdialenosti asi 400 metrov od údolnej stanice novej lanovky Gampenbahn a leží priamo pri novej červenej zjazdovke č. 40.

 

Hviezdne koncerty v Ischgli

Tohtoročnú zimnú sezónu otvorí 24. novembra 2018 americký raper a popová hviezda Jason Derulo v rámci legendárneho koncertu „Top of the Mountain Opening Concert”. Spevák, ktorý získal viacero platinových ocenení, roztancuje open air javisko pri parkovisku Silvretta svojimi hitmi, ako sú „Colors“ (oficiálna hymna Coca Coly pre Svetové majstrovstvá vo futbale 2018), „In My Head“, „Want To Want Me“ alebo „Whatcha Say“.

Kto svojou prítomnosťou poctí „Top of the Mountain Closing Concert“ dňa 30. apríla 2019, je zatiaľ tajomstvo. V minulosti to však boli napríklad megahviezdy Robbie Williams, Muse či Alicia Keys.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Tourismusverband Paznaun – Ischgl
Zdroj: ts

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa