Nezabudnuteľný výlet vo dvojici: 5 tipov na romantiku za hranicami

2018-08-29 00:00:00 |   |    | 

Chcete počas víkendu so svojím partnerom zažiť niečo vzrušujúce a vykročiť zo stereotypu? Naplánujte si nezabudnuteľný romantický výlet vo dvojici, tieto destinácie sú naň ako stvorené.



 

Benátky

Ideálnym romantickým výletom na víkend sú talianske Benátky, mesto ako stvorené pre zamilované páry. Je v nich čo robiť, čo ochutnať aj kam sa prejsť, hoci Benátky nie sú veľmi veľké, takže ich stihnete spoznať aj za pár dní. Jedinečné úzke uličky dýchajúce pravou talianskou atmosférou dotvárajú neopakovateľnú atmosféru a romantická plavba na gondole so spievajúcim gondolierom počas západu slnka je zážitkom, na ktorý nikdy nezabudnete.

 

Bruggy

Menej známe, no rozhodne výnimočne romantické je aj belgické mestečko Bruggy, kde sa tiež nachádza množstvo mostíkov a kanálov. Jeho atmosféru navyše dotvára množstvo stredovekých pamiatok a originálnych belgických čokoládovní. Obdivovať ich môžete napríklad aj z koča, ťahaného koňmi, ktoré vás prevezú po celom historickom centre. Ak sa sem vyberiete počas sezóny, uvidíte navyše neopakovateľné záhony kvetov.

 

Krakov

Podobne ako Benátky či Bruggy, aj neďaleký Krakov prejdete aj za jediný deň. Jeho centrum dýcha históriou a nachádza sa tu mnoho pouličných maliarov, umelcov, spevákov, ktorí dotvárajú svojou tvorbou romantickosť tohto miesta. V historických uličkách nájdete aj množstvo obchodíkov s ručne vyrábaným tovarom  a typických poľských reštaurácií. Tento výlet bude patriť asi medzi najlacnejšie, pretože Krakov je cenovo dostupný pre všetkých turistov.

 

Praha

Ak chcete ísť na víkendový pobyt iba na skok za hranice Slovenska a neminúť pri tom všetky úspory, môžete navštíviť aj krásku na Vltave. Praha je jedinečným mestom, kde sa spája umelecký duch miesta s neopakovateľnou históriou ešte z čias Karola IV. Jedinečné historické mosty, uličky, ale aj mnoho reštaurácii na Vltave vás zavedú do iného sveta. Romantická plavba vo večerných hodinách  je obľúbenou turistickou atrakciou, na ktorú nikdy nezabudnete.

 

Santorini

Ak by ste chceli so svojím partnerom alebo partnerkou podniknúť dlhšiu a nielen víkendovú dovolenku, vyberte sa do známej svadobnej destinácie – Santorini.  Práve tento ostrov konkuruje v počte romantických obradov miestam ako Maledivy či Seychely, a to je dôkaz, že jeho bielo-modré malinké domčeky zasadené vo svahu pri činnej sopke vytvárajú dokonalú kulisu pre všetkých zaľúbencov.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: ako, Natália Bosáková

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa