Grécko nikdy nesklame: Toto sú jeho najkrajšie pláže

2020-08-10 00:00:00 |   |    | 

Milované Grécko patrí medzi najobľúbenejšie letné destinácie Slovákov. Chutné jedlo, nádherné počasie, čisté more a priateľská atmosféra sú najčastejšie argumenty, prečo sa tam vraciame zas a znova. Jedným z hlavných dôvodov, ktorý nás láka na oddych v tejto krajine, sú nepochybne tunajšie pláže. Každý z ostrovov prináša v tomto smere niečo iné a zaujímavé, čo vás chytí za srdce.



 

Elafonisi, Kréta

Podľa mnohých tú najkrajšiu pláž v Grécku nájdete ostrove Kréta. Elafonisi sa nachádza na jeho juhozápadnom cípe a je tak trochu izolovaná od rušných oblastí tejto populárnej destinácie. Domáci predstavitelia ju zaradili medzi chránené prírodné lokality, preto sa v jej blízkosti nenachádzajú žiadne rezorty a môžete sa tešiť na pokojnú tichú atmosféru, ktorú prerušujú iba šumy mora a čajky. Pláž spája Krétu so susedným malým neobývaným ostrovom. Piesok je tam príjemne jemný, vstup do vody je mierny a môžete sa tešiť aj na odľahlejšie lokality, kde budete sami. Jedinou nevýhodou je, že v okolí nemáte žiadne podniky s občerstvením, čiže jedlo a pitie si budete musieť vziať so sebou.

 

Myrtos, Kefalónia

Túto nádhernú špecialitku nájdete na Kefalónii. Pláž Myrtos leží v blízkosti mesta Assos a ponúka vám atmosféru porovnateľnú s karibskými oblasťami. Nádherná je aj pri pohľade z niektorého z útesov, ktoré ju obklopujú. No ak sa chcete cítiť ako králi a kráľovné, doprajte si deň oddychu v tejto oblasti. Vysoké bralá vám budú poskytovať dostatok tieňa a nádherne priezračná voda zas ideálne podmienky na letné radovánky. Na pláži si môžete prenajať slnečník a občas tam zavítajú aj podnikavci, ktorí vám počas horúcich dní ponúknu na predaj príjemne chladený nápoj. Jednoducho grécky raj na pohľadanie.

 

Lalaria, Skiathos

Niektoré pláže sú tak nádherné, že vám neprekáža ani fakt, že namiesto piesku sú pokryté drobnými kamienkami. To je aj prípad Lalarie na Skiathose, ktorá patrí medzi top grécke atrakcie. Dostanete sa k nej iba pomocou lode, našťastie z viacerých ostrovov tam denne ponúkajú tour s možnosťou pikniku na pláži a plávaním na tomto panenskom mieste. Lalaria je odrezaná od zvyšku pevniny, chránia ju vysoké skaly, ktoré majú na niektorých miestach podobu oblúkov prechádzajúcich ponad more. Voda je tam priezračne čistá a na viacerých miestach voľným okom uvidíte rôzne morské rybky. Toto miesto je ideálne aj na paddleboarding a na plávanie.

 

Sarakiniko, Milos

Pri príchode na pláž Sarakiniko sa ocitnete ako uprostred rozprávkovej krajiny. Táto časť pobrežia je vulkanického pôvodu, preto tam nájdete rôzne skalnaté útvary bielej farby. Exotický kúsok prírody pôsobí úplne inak ako ktorákoľvek iná pláž v Grécku, vďaka čomu ešte lepšie vynikne nádherná tyrkysová farba mora. Voda v ňom je po celý rok teplejšia ako pri iných ostrovoch a ponúka jedinečné miesto, na ktorom si môžete užiť vašu dovolenku. Pláž je dobre prístupná a okrem leňošenia pri mori si nájdite čas na to, aby ste vyšli na niektoré z brál a pozreli si úžasnú scenériu, ktorá vznikla len vďaka erupcii pôvodných vulkánov.

 

Navagio, Zakynthos

Pri spomienke na grécke pláže nemožno zabudnúť ani na veľmi populárnu Navagio, vďaka ktorej sa Zakynthos zapísal medzi najnavštevovanejšie destinácie v tejto krajine. A čím sa toto miesto stalo tak výnimočné? V Grécku nájdete viacero podobných opustených pláží, ale Navagio sa odlišuje vďaka vraku lode. Ten nie je v skutočnosti až tak starý, pretože pochádza z roku 1980, keď tam stroskotali pašeráci cigariet. Najjednoduchšie sa tam dostanete pomocou denných výletov na lodi. V lete pláž patrí medzi najvyťaženejšie miesta na ostrove, preto najvhodnejší čas na jej návštevu je v prvej polovici júna alebo v druhej polovici septembra. Istotne využite aj možnosť odfotiť si toto čarovné miesto z útesov, keď sa tam vydáte autom.

 

Agios Pavlos, Rodos

Táto pláž leží v blízkosti obľúbeného mestečka Lindos, z ktorého sa tam dostanete aj pešo po krátkej vychádzke. Agios Pavlos oddeľujú od mora skalné výbežky, ktoré vytvárajú pocit väčšieho súkromia. Lode tam preplávajú iba cez malý priesmyk. V zátoke sa nachádzajú dve pieskové pláže a nad nimi hrdo tróni kostol zasvätený svätému Pavlovi. Toto romantické miesto ponúka aj príjemné občerstvenie v malých tavernách na útesoch a najkrajší zážitok si tam doprajete počas letných večerov pri západe slnka.

 

Super Paradise, Mykonos

Jedno nádherné miesto so sebou prináša aj prominentmi obľúbený Mykonos. Pláž Super Paradise má počas dňa pokojnú atmosféru. Nachádza sa v zátoke, má jemný zlatistý piesok a ideálne podmienky na kúpanie. Večer je v jej blízkosti situovaný obľúbený klub, takže sa mení na party lokalitu, kde sa tancuje až do skorého rána.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa