Možno nie sú najteplejšie, no ich nádhera vás šokuje: 5 anglických pláží, ktoré by stáli za hriech

2022-07-29 00:00:00 |   |    | 

Anglicko nie je tradičnou voľbou na letnú dovolenku na pláži. Ak však nemáte radi veľké horúčavy a páči sa vám tunajšia príroda a história, môžete sa nechať zlákať aj touto možnosťou. Nájdete tu nádherné pobrežia s množstvom služieb v okolí, ale taktiež opustené romantické miesta.



 

Bornemouth

Už od viktoriánskej éry patrila pláž Bornemouth k najvyhľadávanejším letným destináciám. Dlhá je sedemnásť kilometrov a pokrýva ju najmä jemný zlatý piesok, vďaka čomu sa budete cítiť ako na dovolenke kdesi v exotike. Postupne v jej blízkosti vystavali nielen menšie rezorty, ale aj viaceré kultúrne zariadenia. Všetko prispôsobili ideálnej dovolenke, počas ktorej si užijete oddych, ale aj zábavu, takže po celodennom kúpaní v mori a leňošení na slnku môžete zájsť napríklad do divadla, kina alebo dokonca na koncert. Samozrejmosťou je niekoľko malých kaviarní a reštaurácií, ktoré ponúkajú rôzne druhy gastronómií. Keby ste sa na pláži trochu nudili, zájdite do neďalekého zábavného parku, ktorý vám okrem iného ponúka možnosť prejsť na zipline lanovke z jedného móla na druhé. Nachádza sa tu tiež oceanárium, v ktorom uvidíte rôzne druhy morských živočíchov. V lete je to veľmi vychytené miesto a pravidelne tam nájdete veľké množstvo turistov. Počas jesenných mesiacov je tam pokojnejšie, ale vtedy zase majú výborné podmienky surfisti.

 

Putsborough

V severnej časti Devonu sa nachádza oblasť Woolacombe, ktorá je známa vďaka dlhým piesočnatým plážam. Jednou z nich je Putsborough, kde tak ako na väčšine pobrežia nájdete zlatistý piesok. Charakteristické sú pre ňu budovy z eduardovského obdobia. V súčasnosti v nich sídlia najmä reštaurácie a kaviarne. Popri pobreží uvidíte typické malé plážové domčeky, ktoré hrajú rôznymi pestrými farbami a v okolí sa nachádzajú duny, z ktorých máte nádherný výhľad na more. Pláž je ideálna aj pre rodiny s deťmi. V lete tam zvyknú organizovať súťaže v stavaní hradov z piesku. V odľahlejších častiach sa nachádzajú malé prírodné bazéniky, ktoré vznikli vďaka zoskupeniu kameňov pod hladinou.

 

Kynance Cove

Ak máte radšej pokojnejšie miesta, ktoré nie sú natoľko preplnené dovolenkármi, zájdite do Cornwallu. Tam nájdete Kynance Cove, čo je síce rozlohou menšia, ale čo sa týka krásy, tak výnimočná pláž. Obklopená je vysokými útesmi, ktoré vytvárajú dokonalú atmosféru. Urobte si počas dňa čas a zájdite aj na vyhliadku, aby ste uvideli všetku tú nádheru zhora. I keď sa pláž nachádza v divokej prírode, v blízkosti je situovaná reštaurácia a kaviareň. Pätnásť minút od nej je vzdialené veľké parkovisko. Z tohto miesta sa dostanete i na Lizard Point, čo je najjužnejší bod Anglicka. Samotná pláž nie je strážená plavčíkmi a počas hlavnej sezóny tam nemôžete prísť so psom.

 

Fistral

Asi pre vás nebude prekvapením, že Anglicko je výbornou lokalitou pre surferov. Keďže vo viacerých častiach krajiny býva veterné počasie, vytvárajú sa tam dobré vlny, na ktorých sa môžu vyblázniť. Jedno z najlepších miest sa nachádza v blízkosti pláže Fistral, kde sa dá dokonca športovať počas celého roka. Tomu sú prispôsobené aj okolité podniky, ktoré patria medzi štýlové a vyhľadávané najmä medzi mladými ľuďmi. Sídli tam tiež najstaršia surferská škola v Anglicku a v lete patrí Fistral medzi najrušnejšie pláže v Cornwalle.

 

Bamburgh

Chcete zažiť relax na pláži ako bývalí šľachtici? Zájdite si do Bamburghu. Tunajší hrad sa totiž nachádza priamo pri pobreží, takže počas kúpania v mori budete mať nádherný výhľad priamo naň. Pláž má jemný biely piesok a patrí medzi najlepšie miesta na kúpanie. Často sa tam dokonca natáčajú filmy, takže vám toto miesto môže byť povedomé napríklad z jednej časti Indiana Jonesa. Dostanete sa tam aj loďou a počas plavby navyše budete mať veľkú šancu, že vo vode uvidíte delfínov. V blízkosti sa nenachádzajú podniky, tak si vezmite so sebou občerstvenie.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa