VIDEO Plastická chirurgia - najnovšia atrakcia Maroka

2011-08-09 17:30:00 |   |    | 

MAROKO - Maroko známe ako krajina so slnečnými plážami, exotickou kuchyňou a historickými pamiatkami ponúka zahraničným návštevníkom ďalšiu atrakciu - kliniky plastickej chirurgie.



Výhodou je relatívna blízkosť od európskeho kontinentu a nízke ceny chirurgických zákrokov. Výhodou je aj ponuka - kým je matka pod nožom, o jej deti sa postará špeciálna služba.

Cena za odstránenie nadbytočného tuku na bruchu sa pohybuje okolo 2 500 eur, čo je trikrát menej ako za rovnakú operáciu pýtajú napríklad v Španielsku.

Maroko začalo s plastickými operáciami začiatkom 50. rokov a spolu s Tuniskom sa stalo vyhľadávaným miestom operačných úprav tváre či tela, povedal Saláhaddín Sláuí, špecialista na kozmetickú a rekonštrukčnú chirurgiu. Podľa chirurga mesačne vykonajú v Maroku 1 000 až 1 200 plastických operácií a 10 až 15 percent klientov prichádza zo zahraničia.

Na štátnych aj súkromných plastických chirurgiách najmä v hlavnom meste Rabat a ekonomickom centre Casablanca pracuje 80 chirurgov. Veľa zákazníkov prichádza do Maroka s túžbou zmeniť si pohlavie, pretože to často v Európe pre legislatívne prekážky nie je možné.

 

Zdroj/autor: sita, afp, drom

Foto: sxc.hu

Video: dailymotion.com


Arabic-web-Europeans go to Morocco for cheaper... by afparabic

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 15. máj. 2024. Meniny má Žofia, Sofia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa