Najbizarnejšie turistické atrakcie sveta

2013-10-15 10:05:00 |   |    | 

Kúpanie sa v obľúbenom nápoji, stena z použitých žuvačiek či múzeum vlasov. Ak máte záľubu v čudných zaujímavostiach alebo vás už nudia neustále prechádzky po tradičných typoch atrakcií, toto je zbierka miest, ktoré musíte vidieť.



Spomínané kúpanie sa v nápoji, či už alkoholickom alebo nealkoholickom, si môžete vychutnať v japonskom Hakone Kowakien Yunessun Hot Springs Amusement Park & Spa Resort. K dispozícii je napríklad kúpanie v zelenom čaji, káve, červenom víne alebo typicky japonskou verziou je kúpanie v saké. Príjemný relax, čo poviete.

Isla de las Munecas v Mexiku je výborným spojením slov strašidelný a divný. Je to totiž ostrov bábik, venovaný duši istého mŕtveho dievčaťa - to je tá strašidelná časť. Na ostrove sa nachádza množstvo bábik s podivnými výrazmi tváre podobnými vraždiacej bábike Chuckymu, navyše tieto bábiky visia zo stromov - a to je tá divná časť. Príbeh završuje povera, že v každej z týchto bábik sa nachádza duša mŕtveho dievčaťa. Žeby ideálne miesto na stanovačku?

Teraz niečo pre fajnšmekrov. V San Luis Obispo v Kalifornii sa nachádza stena z použitých žuvačiek. Rastie už od roku 1970 a nazývajú ju Bubblegum Alley, čiže Žuvačková alej. Znie to dosť romanticky, veď ako inak nazvať obrovskú farebnú lepkavú stenu. Kúskom svojho "ja" môže samozrejme prispieť každý návštevník. Je to originálnejšie, ako vyrývať svoje mená do dreva či vešať zámky na slávne mosty.

Ak už múzeum, tak čo najčudnejšie. Presne takým je múzeum Avanos Hair Museum v Turecku, ktoré obsahuje zbierku najrozličnejších vlasov, asi 16 tisíc prameňov, všetky pochádzajú zo ženských hláv. Treba dodať, že odstrihnuté boli dobrovoľne svojimi majiteľkami - tradícia vznikla v roku 1979, kedy sa istý hrnčiar lúčil so svojou drahou a tá mu na pamiatku zanechala prameň vlasov. Ten si vystavil vo svojom obchode a príbeh hovoril návštevníkom. A tak tu aj ostatné ženy postupne zanechávali svoje vlasy, zavesené medzi vystavenou keramikou. Hrnčiarsky obchod tu funguje dodnes a pod ním je jaskyňa plná vlasov, ktorá láka turistov. Celkom dobrý marketingový ťah.

Aj Paríž má svoju čudnú atrakciu. Je sám o sebe fascinujúcim mestom, no pomerne zaujímavý svet - teda, ak znesiete kanalizačný zápach - sa ukrýva aj pod ním. Múzeum parížskej kanalizácie vás prevedie podzemnými stokami a objasní vám význam a históriu kanalizácie. Zložitá sieť má svoje označenia a samozrejme aj špecifickú atmosféru a obyvateľov, potkanov.

A keď sme už pri potkanoch. Chrám Karní Mátá v indickom mestečku Déšnóké okupujú potkany. Nie však obyčajné. Sú to potkany, ktoré obyvatelia uctievajú, pretože veria, že sú v nich reinkarnovaní oddaní bohyne Karní. Tieto potkany sú čistotné a udivujú vedcov, pretože takto žijú už stovky rokov a do svojej komunity nepustia žiadnych iných potkanov. Ak tento chrám niekedy navštívite, nemusíte sa báť, potkany sú vraj veľmi priateľské.

 

Zdroj/autor: huffingtonpost.com, Lisa_Miller, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa