Exkluzívne ubytovanie pre cestujúcich na letiskách. 9 hodinový hotel

2014-12-26 12:00:00 |   |    | 

Slovo hotel sa dá použiť pri rôznych druhoch ubytovania. Máme hostely, botely, motely, aj psie hotely, hodinové hotely a teraz prišiel na svet ďalší koncept. Takzvaný 9 hodinový hotel, ktorý vás prichýli presne na 9 hodín. V rámci nich sa osprchujete, zabavíte aj vyspíte. Takto to funguje na japonskom letisku a možno sa tento trend dostane aj k nám.



 

Letisko Narita

 

V Japonsku a celkovo východnej Ázii sa stále viac a viac rozmáha trend maximálnej úspory miesta aj času. Oproti Európskym hotelom, sú tunajšie menšie, stiesnené a podobne. U nás hľadáme vždy lepšiu priestrannejšiu izbu s čo najlepším výhľadom. V tomto kraji je to ale inak. Ľudí je stále viac, ale priestoru nie.

Preto sa spoločnosti pomaly preorientovávajú na šetriaci mód. Teda tu nachádzame stále viac hotelov, ktoré niekedy namiesto izby ponúkajú len akúsi bunku. Do nej si ľahnete a doslova prečkáte noc. Tento „vynález“ sa použil aj na medzinárodnom letisku Narita nachádzajúcom sa v blízkosti japonského Tokia.

 

9 hodinový hotel

 

Koncept, ktorý tu zaviedli je geniálny, hlavne pre cestujúcich, ktorí majú dlhé prestoje na letiskách, alebo ich lietadlo bolo zdržané, prípadne let zrušený. Hotel 9h nine hours sa nachádza priamo na letisku, takže nemusíte ani opustiť budovy. Chodbami sa dostanete až k hotelu, ktorý slúži na to, aby ste si mohli oddýchnuť počas dlhého čakania na let.

Zákazníci len prídu zapíšu sa majú ideálnych 9 hodín, aby si oddýchli. Nemusia tak odchádzať z letiska a hľadať dostupné ubytovanie, ani sa nemusia rozkladať v letiskový halách na nepohodlných sedadlách, prípadne priamo na zemi. V hoteli budú mať presne taký komfort, aký budú na čakanie potrebovať.

Časovo majú zákazníci hodinu na hygienu, 7 hodín na spánokhodinu na zábavu v spoločenskej miestnosti. Dokopy 9 hodín, aby si príjemne oddýchli a mohli pokračovať v cestovaní.

 

V jeho útrobách

 

Hotel pozostáva z viacerých častí. Už na recepcii sa návštevníci rozdelia na mužovženy, ktorí majú oddelené priestory. V každej sekcii sa nachádza šatňa, kde si zákazníci zložia všetky svoje osobné veci, umyváreň a potom sekcia, kde sú spacie bunky.

Všetko ešte viac pripomína budúce storočie, keďže sú dané bunky moderne vybavené, a podľa zákazníkov aj veľmi pohodlné. Aby sa návštevníci zobudili príjemne a v správnej chvíli, tak je v bunkách nainštalovaný spací systém, ktorý prirodzeným zosilňovaním svetla pomaly zobúdza spiacich. Takto sa zobudia akoby na východ slnka.

Za plnú službu, teda 9 hodín, si zákazník zaplatí približne 24 eur. No môžete sa tu zastaviť aj na kratšiu dobu, prípadne sa len osprchovať. Za dvojhodinového „šlofíka“ zaplatíte v prepočte asi 10 eur a za sprchu približne 7.  

 

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, ninehours.co.jp, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa