VIDEO: Najpreplnenejšie kúpalisko na svete: Nájdete na obrázku vodu?

2015-07-14 12:00:00 |   |    | 

Zatiaľ čo mi si pri slove kúpalisko predstavujeme hlavne plávanie, zábavu a šport, v preľudnených krajinách dostáva slovo kúpalisko úplne iný rozmer. Len sa pozrite na obrázky a skúste nájsť plochu s vodou. Tu si veru nezašportujete.



 

Čína a Japonsko

 

Tieto dve krajiny sa stali symbolom šialenej túžby po plávaní a vode. Niet sa čomu čudovať, veď obe krajiny majú oblasti, kde je v lete neznesiteľne horúco. Preto ich obyvatelia vyhľadávajú kúpaliská. Nie všetci ale majú to šťastie dostať sa do súkromných bazénov, ktoré vlastnia niektoré kluby. Takýmto ľuďom nezostáva nič iné, ako sa vybrať na verejné kúpalisko. Pri pohľade naň sa nám však zdvíhajú žalúdky a točia hlavy.

 

Najplnší bazén sveta?

 

Jasným, ba priam do sveta žiariacim, príkladom je kúpalisko Dead Sea v čínskej provincii Sečuan. Jeho bazén má rozlohu 30 tisíc metrov štvorcových a oficiálne sa doň zmestí až 10 tisíc ľudí. Toto obrovské množstvo ľudí bazén doslova zaplní a z plavcov sa stávajú len postávajúci ľudia, ktorí každým pohybom do niečoho/koho vrazia.

Z diaľky sa toto miesto podobá skôr na misku s farebnými cereáliami. To preto, lebo všetci „plavci“ majú na sebe farebné plávacie kolesá. Takto čakajú, kým príde umelá vlna a všetko zrazu vyzerá, ako keby sa miska začala natáčať zo strany na stranu.

Voda v bazéne je našťastie dostatočne slaná, takže sa tu návštevníci vďaka nej môžu pokojne nadnášať a nehrozí, že by ich niekto nechtiac utopil. Preto sa aj bazén nazýva Dead Sea, v preklade Mŕtve more. Jeho salinita je vyššia ako 22% a voda pochádza z podzemných minerálnych zdrojov slanej vody.  

Celý areál poskytuje aj iné zábavky, ako golf a saunový svet. Dá sa však predpokladať, že sú podobne preplnené. Za sezónu sem totiž zavíta vyše milióna návštevníkov.

 

Nebezpečenstvo

 

Čínske kúpaliská sa spájajú ešte s jednou nepríjemnosťou. Keďže zvyknú byť preplnené, do už spomínaného bazéna sa v jeden deň natlačilo ešte o 5 tisíc ľudí viac, ako je bežné, sú plné škodlivých látok. Zvyčajne je to močbaktérie ako E coli. Zaznamenané sú už aj prípady úmrtia a otrávenia potom, ako sa ako návštevníci vody napili.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, youtube.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.6/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa