Luxusný hotel budúcnosti - Takto už o pár mesiacov budeme dovolenkovať

2015-10-28 12:00:00 |   |    | 

Moderný dizajn, netradičné tvary, luxusné priestory. To všetko a viac nájdeme v hoteloch, ktoré už teraz čiastočne stoja. Stačí im pár mesiacov či rokov a budú z nich rozhodne tie najzaujímavejšie ubytovania na zemeguli. Kto by nechcel prespať v niečom takomto?



 

Shimao Wonderland InterContinental

 

Obrovský šanghajský projekt sa nasťahoval priamo do opusteného lomu. Podľa náčrtov, ale aj aktuálneho stavu projektu, to vyzerá na priam megalomanské dielo, ktoré v sebe bude ukrývať čaro spojenia prírody s modernými technológiami. Nájdete tu vyše 300 izieb rozprestierajúcich sa do výšky 90 metrov, pričom niektoré časti budovy ležia aj pod hladinou jazera. Hotel by mal byť dokončený v roku 2017 a cena jednej noci by sa mohla pohybovať od 300 USD.

 

The Royal Atlantis

 

Môže sa Dubaj pochváliť ešte niečím novým? Môže nás vôbec prekvapiť? Nuž áno. Do roku 2018 by tu totiž mal stáť práve takýto hotel. Sklenené škatule v sebe ubytujú až 800 hostí a nájdete tu super luxusné reštaurácie, kúpele a zábavný vodný park.

 

Lofoten Opera Hotel

 

Aj Nórsko si ukradlo svoju trošku prestíže a to práve touto stavbou. Takmer neuveriteľný komplex dokonale zapadá do divokej okolitej prírody. Pritom v sebe ukrýva veľmi moderné priestory hotela, bytových jednotiek, amfiteátra a aj spa. Na jeho otvorenie si však ešte budeme musieť počkať a to aj napriek tomu, že pôvodne ho mali otvoriť už tento rok.

 

Plávajúci hotel spoločnosti Salt&Water

 

Srbskí inžinieri prišli s myšlienkou plávajúcich hotelov. Nachádzajú sa na katamaránoch a celý komplex sa skladá z oddelených plávajúcich jednotiek. Recepcia, reštaurácia a aj izby sú oddeliteľné, takže hostia môžu zdvihnúť kotvy a vyskúšať niektoré z tajných zákutí okolitej vodnej plochy.

 

Súkromné ostrovy Amillarah

 

Dubajský projekt umelých ostrovov v tvare sveta prináša aj takúto možnosť ubytovania. Už čoskoro si objednáte váš vlastný malý ostrovček, kde sa vám dostane všetkého po čom vaše srdce bude túžiť. Chýbať nebudú dokonalé služby a naozaj súkromná pláž.

 

Podvodný rezort Poseidon

 

Možno už o dva roky sa podarí dokončiť veľkolepý projekt hotela, ktorý bude kompletne celý pod vodou. Na Fidži je takáto stavba už v procese, ale ešte si na ňu budeme musieť počkať. Pod vodou potom nájdeme spa, knižnicu, reštaurácie, ale napríklad aj priestory na pozorovanie podmorského života.

 

Rezort Keemala

 

Chceli by ste radšej niečo menej okázalé a viac spojené s prírodou? Potom sa vydajte na thajský Phuket, kde by do konca tohto roka mali otvoriť tento rezort. Vybavený bude rôznymi prírodnými druhmi obydlí, ktoré však nebudú ukrátené o luxusné vybavenie a služby.

 

Hotel Crescent

 

Azerbajdžanské hlavné mesto Baku si už budúci rok pripíše ďalší unikát. Ak všetko pôjde podľa plánov, tak tu vyrastie hotel v tvare polmesiaca. Nad Kaspickým morom sa tak zjaví druhý žiarivý mesiac, ktorý bude stáť na umelom ostrove.

 

Dawang Mountain Resort

 

Čína si pre svet turistického ruchu pripravuje ešte jeden zaujímavý projekt. Všetko sa v ňom pekne spojí, ako napríklad zelené jazero s podvodnými záhradami s vnútornými priestormi, kde bude sneh. Na návštevu tunajších priestorov, zábavného parku a samozrejme luxusného hotela si počkáme minimálne do roku 2016.

Zdroj/autor: cnn.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.6/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa