EXTRA O kňazovi, ktorý odletel

2008-04-23 12:00:00 |   |    | 

BRAZÍLIA/ video - Rímskokatolíckeho kňaza, ktorý v nedeľu odletel z brazílskeho mesta Paranague s pomocou stoviek detských balónikov naplnených héliom, po niekoľkých hodinách vyhlásili za nezvestného.



Záchranné tímy po ňom od pondelka pátrajú pri pobreží juhobrazílskeho štátu Santa Catarina, kde sa z balónov našli kúsky gumy. Reverend Adelir Antonio de Carli sa z prístavného mesta vzniesol k nebu sediac na špeciálnej sedačke, na ktorej bolo uviazané obrovské množstvo farebných balónov. Oblečený bol do termokombinézy a helmy, so sebou mal padák, navigačný prístroj GPS a satelitný telefón. Zhruba o osem hodín od štartu stratil s pevninou kontakt.

Hospodárka jeho farnosti v Sao Cristovao Denise Gallasová uviedla, že kňaz chcel prekonať 19-hodinový rekord v lete s héliovými balónikmi. Získať tak chcel peniaze na duchovné odpočinkové miesto pre vodičov kamiónov v Paranague, ktoré je druhým najväčším brazílskym prístavom pre poľnohospodárske produkty.

Kňazovým dávnejším predchodcom bol Američan Larry Walters, ktorý v roku 1982 preletel päť kilometrov ponad Los Angeles na záhradnej stoličke letiacej za pomoci balónikov. Videozábery pred štartom zachytili usmievajúceho sa 41-ročného kňaza, ako si oblieka leteckú kombinézu. O chvíľu neskôr ho zelené, červené, biele a žlté balóniky za povzbudzovania zástupu ľudí prudko vyniesli do vzduchu...

Podľa Gallasovej sa kňaz dostal do nadmorskej výšky 6000 metrov, potom klesol na zhruba 2500 metrov. Cieľom jeho letu bolo mesto Dourados, ležiace 750 kilometrov severozápadne od Carliho farnosti. Vietor ho však zaniesol približne 50 kilometrov od pobrežia, kde sa posledný raz spojil s pevninou.

"Sme absolútne presvedčení, že sa nájde živý a v poriadku, plávajúci niekde v oceáne," povedala. "Vedel, čo robí, a bol plne pripravený na akýkoľvek druh nehody," dodala s tým, že Carli je skúseným parašutistom.


 

Zdroj/autor: ap,tasr,drom

VIDEO Kňaz a balóny



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa