Leto na juhu Slovensku: Tieto kúpaliská a akvaparky vám nahradia aj more

2023-06-16 13:00:00 |   |    | 

Prvé teplé dni sú už za rohom a k letu neodmysliteľne patria aj návštevy kúpalísk a akvaparkov. Ak premýšľate nad tým, kde by ste sa mohli osviežiť počas leta, na juhu Slovenska na vás čaká niekoľko možností.



 

THERMALPARK DUNAJSKÁ STREDA

Takmer uprostred Žitného ostrova sa na ploche 18 hektárov rozprestiera Thermalpark Dunajská Streda. Návštevníci nájdu v areáli 10 vonkajších a vnútorných bazénov s termálnou vodou, ale aj množstvo zelene, ktorá rekreantom dopraje dostatok chládku počas horúcich letných dní.

Pozornosť návštevníkov upúta aj oddychovo-zábavná zóna v podobe prírodného jazera na kúpanie, ktoré ponúka rôzne zábavné atrakcie  a možnosť vykonávať rozličné vodné športy. Súčasťou prírodného jazera je aj vodný zážitkový park Wibit, ktorý sa tento rok rozrástol o nové zaujímavé prvky.

Najmenších návštevníkov v areáli čaká  detský bazén so šmykľavkou, detské ihrisko a pestrý animačný program. Nadšenci adrenalínu si môžu zadarmo vyskúšať vežu so 7 toboganmi a na svoje si prídu aj fanúšikovia športu, ktorí ocenia multifunkčné ihrisko či možnosť zahrať si  plážový volejbal, stolný tenis alebo vonkajší šach.

Areál ponúka aj možnosť ubytovania v hoteli, ale ak chcete zažiť prázdninové dobrodružstvo, ubytovať sa môžete aj vo vynovenom kempe so sociálnym zariadením, kuchynkou, altánkom na grilovanie a s výhľadom na prírodné jazero. Pre milovníkov wellness služieb je aj počas leta k dispozícii saunový svet a masážne centrum.

 

VADAŠ THERMAL RESORT

Ďalším zaujímavým miestom, kde sa môžete osviežiť počas leta, je Štúrovo. Termálne zariadenie s rozlohou 30 hektárov ponúka návštevníkom 8 vonkajších a 6 celoročne otvorených bazénov s termálnou vodou. V areáli sa nachádza aj prvý bazén s vlnobitím na Slovensku. V mesiacoch jún, júl a august je otvorený atraktívny Toboganový park, v ktorom sa zabavia deti aj dospelí.

Vadaš Thermal Resort okrem bazénov ponúka rekreantom aj rôzne športové aktivity a multifunkčné športové ihrisko, lanový park či rybárske jazero. Návštevníci majú možnosť využiť aj viaceré možnosti ubytovania. Celoročne je k dispozícii Wellness hotel Thermal vrátane wellness centra, ale aj rôzne typy apartmánov, ktoré vám doprajú súkromie. Ak vás láka dobrodružstvo a zážitky, v blízkosti bazénového areálu sa nachádza autokemping, ktorý je vybavený sociálnymi zariadeniami (sprchy toalety, umývadlá a kuchynské drezy). Vstup do bazénového areálu je možný priamo z kempingu.

 

KUPKO AQUATERMAL STREHOVÁ

Medzi mestami Lučenec a Veľký Krtíš leží Wellness rezort AQUATERMAL s celoročnou prevádzkou, ktorého súčasťou je aj letné kúpalisko Kupko Strehová. Novozrekonštruovaný areál kúpaliska ponúka návštevníkom 6 bazénov s termálnou vodou, miesto pre oddych, ale aj zábavu.

Malí návštevníci sa potešia detskému ihrisku, bazénu so šmykľavkami, ale aj niekoľkým toboganom. O spestrenie dňa sa postarajú animátori, ktorí zabavia nielen deti, ale aj dospelých.  Zaujímavou adrenalínovou atrakciou je aj zelený tobogan, na ktorom sa návštevníci môžu spustiť na raftoch, a to vo dvojici alebo jednotlivo. Kupko Strehová poskytuje aj pieskové ihrisko pre plážový volejbal či ďalšie športové možnosti.

Súčasťou komplexu je aj Hotel Aquatermal, ktorý je baby friendly a rodinám s deťmi ponúka priestranné rodinné izby, detský kútik a detské jedlá. Súčasťou hotela je aj zaujímavý wellness svet, ktorý naplní potreby aj tých náročnejších rekreantov.

 

TERMÁLNE KÚPALISKO KOMÁRNO

Pár kilometrov od hraníc s Maďarskom sa nachádza ďalšie termálne zariadenie, ktoré vám poskytne miesto pre oddych počas teplých letných dní. Termálne kúpalisko Komárno pozostáva z piatich vonkajších bazénov, ktoré sú k dispozícii počas letnej sezóny, a dvoch vnútorných bazénov s termálnou vodou, ktoré si návštevníci môžu vychutnať celoročne. V exteriéri sa nachádza trávnatá plocha s možnosťou zapožičania ležadiel.

Areál kúpaliska disponuje rôznymi zábavnými atrakciami. Na svoje si prídu športovci, ktorí si môžu zahrať plážový volejbal či stolný tenis. Milovníkov logických hier poteší aj gigantický šach v exteriéri. V rámci areálu Termálneho kúpaliska Komárno je možné v hlavnej budove kúpaliska využiť aj wellness služby a dopriať si masáže či saunu.

 

EXOTICKÉ KÚPALISKO MIRAJ RESORT

Kúsok exotiky môžete zažiť aj na juhu Slovenska. V Lučenci sa nachádza kúpalisko, ktoré svojim návštevníkom ponúka výnimočný bazén so slanou morskou vodou, masážnymi tryskami a vodopádom. Dovolenkovú atmosféru dotvárajú aj palmy, piesočná pláž a pool bar, v ktorom si môžete vychutnať letné drinky.

Pre detských návštevníkov je pripravený detský bazén s atrakciami a do sýtosti sa môžete vyblázniť aj na toboganoch.  Súčasťou komplexu sú je aj multifunkčný kurt, na ktorom si môžete zahrať tenis. Morské kúpalisko sa nachádza v komplexe, ktorý vám ponúka aj možnosť ubytovať sa s celou rodinou v zariadení Hotel Miraj Resort, jeho súčasťou je aj  wellness & spa s vnútornými bazénmi, vírivkami a saunami.

 

Autor: © Daniela Handlovičová

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa