Kúpele na Kanárskych ostrovoch ponúkajú spánok v maternici!

2011-02-10 09:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Miestnosť zariadená podľa vzoru matkinho lona má návštevníkom priniesť zaslúžený pocit bezpečia a pokoja a hlavne zdravý spánok.



Trpíte poruchami spánku? Kúpele na Kanárskych ostrovoch vám možno pomôžu.

Okrem tradičného ubytovania v luxusných apartmánoch majú v ponuke aj špeciálnu miestnosť, ktorá simuluje prostredie maternice.

Cieľom je „napodobniť cestu životom so štartom tam, kde to všetko začalo – v matkinom lone“. Práve to má evokovať pocit pokoja a bezpečia, ktorý sa vo „vonkajšom“ svete hľadá ťažko.

Vchod do „matkinho lona“ začína chodbou zariadenou ružovým kobercom, pričom samotná miestnosť je ladená v tmavočervených tónoch. Nechýba ani pupočná šnúra vedúca k vodným posteliam, ktoré sa snažia navodiť atmosféru plodového obalu.

V izbe sa rozlieha hudba, ktorú majitelia kúpeľov Corallium Spa nazvali „nezvučnou“. Jej cieľom je reprodukovať tlmené zvuky, aké prúdia do uší embryám v maternici.

 

„Podľa nedávneho výskumu až 60 percent dospelých ľudí trpí poruchami spánku a jedna tretina dokonca nespavosťou,“ povedala hovorkyňa hotelového rezortu. „Maternicová miestnosť by mohla byť riešením pre tieto nepokojné a bezsenné noci.“

Zákazníci izbu zatiaľ oceňujú pozitívnymi reakciami. Návrat do matkinho lona v luxusnom rezorte Lopesan Costa Meloneras v južnej časti Kanárskych ostrovov by vás mal vyjsť od 35 eur a nechýba ani v ponuke slovenských cestovných kancelárií.

 

Zdroj/autor: grancanariawellness, sita, Zuzana Zimmermannová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: lopesanhotels.com

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa