Tip na víkend: Zažite jedinečné nočné prehliadky na hrade Červený Kameň

2012-08-31 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Jedinečné stretnutie s významnými, ale i takmer zabudnutými postavami dávnych dôb je možné zažiť prostredníctvom hraných nočných prehliadok s podnázvom Tajomné tiene 1. septembra 2012 v SNM - Múzeu Červený Kameň sídliacom na hrade s rovnomenným názvom.



Počas sobotného dovolenkového večera v jednotlivých expozičných miestnostiach vystúpia z vystavených obrazov - teda zo svojho tieňa - slávne, ale i menej známe osobnosti slovenskej alebo svetovej histórie a zavedú vás do minulých storočí.

Pomocou divadelného stvárnenia dramatických pasáží je možné dozvedieť sa o hrdinských činoch Mikuláša Pálffyho a sultána Sulimana, ale taktiež zoznámiť sa s grófkou Eleonórou Kaunitz, ktorá sa pochváli, aké poklady ukrýva kunstkabinet jej manžela Rudolfa Pálfiho.

O atmosfére sedemročnej vojny v Sliezsku porozpráva plukovník Ján Revický a najnovšiu francúzsku módu inšpirovanú egyptským umením predstaví cisár Napoleon Bonaparte so svojou manželkou Jozefínou. Veľkou príležitosťou tiež bude stretnutie nielen s arcivojvodkyňou Máriou Teréziou a jej manželom Františkom Lotrinským, ale i s budúcim cisárom Jozefom, ktorý prezradí svoje reformátorské zámery v duchu osvietenstva.

Okrem toho, hrané prehliadky so scénkami poukážu na vladárske starosti cisára Karola VI., priblížia dôverný rozhovor dvoch habsburských sestier (Márie Anny a Márie Antoinetty) o láske i manželskej povinnosti a takisto poodhalia zákulisie blízkeho priateľstva medzi cisárovnou Sissi a jej bratrancom Ludwigom Bavorským.

 

Zdroj/autor: SNM-Múzeum Červený Kameň, reklamný článok, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.5/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa