Britský web nemiestne vtipkuje o Ukrajine: Kde sa skryť pred treťou svetovou?

2014-05-12 15:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Zábavný portál The Poke vydal kontroverznú mapu, v ktorej si vzal na paškál rusko-ukrajinský konflikt. Slovensko v nej označil za „príliš divné“, Afriku a Blízky východ za teroristov.



Mediálna bublina okolo konfliktu na Kryme síce v posledných dňoch mierne utícha, no sarkastické portály si prestávku nedávajú. Známe britské internetové médium The Poke neváhalo a zavtipkovalo si na adresu Ukrajiny i zvyšku celej Európy.

V kontroverznej mape, ktorú vydalo pod fiktívnou hlavičkou denníka Daily Mail, radí Európanom, kam sa skryť v prípade vojnového konfliktu, ak prerastie do tretej svetovej vojny. Servítku pred ústa si rozhodne nedáva, jednotlivé národy častuje nelichotivými prívlastkami.

Podľa The Poke je ukrajinská kríza mimoriadnou hrozbou. Napriek tomu, že v susednom Bielorusku práve prebiehajú hokejové majstrovstvá, jednoznačne sa neoplatí tam cestovať. Rovnako ani do Poľska, pretože obe krajiny majú byť ďalšími na nemilosrdnom zozname Ruska.

Slováci a Česi sú podľa portálu divní, v Rakúsku je množstvo pivníc, čo nie je dobré pre deti, Rumuni sú príliš chudobní a Srbi vraj už aj zabudli, že sú stále tu. Vtipkujúci autori tiež tvrdia, že obyvatelia Pyrenejského polostrova sú príliš leniví a všetko na juh od Turecka je kolíska terorizmu.

Nemecko má podľa kontroverznej mapy nábeh k tomu, aby zaviedlo nacizmus, Holanďania sú príliš „zhúlení“ a celú vinu na možnom vojnovom konflikte vraj nesie Brusel. Briti nešetrili ani vlastných susedov, Írov označili za príliš opitých, aby sa dokázali brániť, a Škóti údajne budú držať stranu Rusku.

 

Zdroj/autor: The Poke, Dominika Babulicová, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.6/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa