Guinessove rekordy alebo Aby sme bez hanby nezostali

2014-11-13 08:30:00 |   |    | 

Dnes je svetový deň rekordov zapísaných do svetoznámej knihy Guinessových rekordov. Je to zbierka pomerne zaujímavých, ale aj úplne šialených prvenstiev, na ktoré nie len ľudia prišli. A keďže je Dromedár o cestovaní, pozrieme sa, aké cestovateľské rekordy sú stále na špičke unikátnych aj zbytočných pokusov.



 

Najscestovanejšia plyšová hračka

 

V tejto kategórii jednoznačne zvíťazil plyšový medvedík Raymondo. Ide o maskota leteckej spoločnosti, ktorý spolu so svojou posádkou precestoval vyše 363 tisíc kilometrov. Prekonanie 35 krajín mu umožnilo, aby dosiahol na popredné miesto v plyšovom svete. Ozývajú sa však aj negatívne ohlasy. A to práve zo strany ostatných plyšových hračiek, ktoré nesúhlasia s tým, že Raymondo je maskot a teda lieta „za spoločnosť.“ Dotuje ho obrovská firma a preto je svet plyšákov na nohách. Na chrbát mu dýcha Charlotte, ktorá spolu s dvoma spoločníkmi prešla vyše 240 tisíc kilometrov. A to bez sponzorských darov. V plyšovom cestovateľskom svete zrejme vládne silná konkurencia.

 

Najdlhšia trasa prejdená pomocou „červieho kroku“

 

Začneme opisom: je to pohyb, ktorý do značnej miery pripomína pohyb červíkov. Ako sa krútia a zvíjajú pomocou čoho sa posúvajú dopredu. Áno, aj takýto rekord je zaznamenaný. Ide o amerického občana, ktorý sa takýmto pohybom presunul o neuveriteľných 59 metrov. Získal si tak „obdiv“ celého sveta.

 

Miesto s najnebezpečnejšou dopravnou situáciou

 

Toto prvenstvo je už trochu vážnejšie. Svetová zdravotnícka organizácia zistila, že africká Eritrea je najnebezpečnejším miestom na Zemi. Aspoň čo sa týka premávky. Na 100 tisíc obyvateľov pripadlo až 48 úmrtí spôsobených dopravnými nehodami.

 

Najrýchlejšie precestované londýnske metro

 

V tejto veľmi unikátnej kategórii vyhrali dvaja Briti, ktorí sa rozhodli, že zdolajú v čo najkratšom čase metro v Londýne. Poriadne si naplánovali trasu a vydali sa za víťazstvom. Prejsť všetky trasy z každej strany im trvalo neuveriteľných 16 hodín 20 minút a 27 sekúnd.

 

Najrýchlejšie precestované newyorské metro

 

Aj v New Yorku majú obrovskú podzemnú sieť tratí, a tak prečo ju nevyskúšať prejsť čo najrýchlejšie. Podobne ako v predchádzajúcej kategórii, aj v New Yorku si skupinka mladých ľudí dala za cieľ prejsť celú sieť najrýchlejšie ako sa len dá. Zaujímavé je, že aj pri tomto pokuse sa zúčastnili víťazi z Londýna. Najlepší čas je 22 hodín 26 minút a 2 sekundy. Slušný čas.

 

Najrýchlejšie zbalenie sa do kufra

 

Je umenie správne si pripraviť kufor. Zbaliť všetko čo máme a ešte aj tak, aby sa to nepokrčilo a zmestilo sa. Ale čo ak chcem zbaliť niečo iné? Napríklad seba? Aj to sa už dostalo do Guinessovej knihy rekordov. Aktuálny najlepší čas je 5,43 sekúnd, takže ak sa chcete zapísať do análov musíte zapracovať na technike a dostať s pod 5 sekúnd.

 

Zaujímavých aj divných rekordov je vo svete ešte veľa. Toto bola len malá ukážka. Počuli ste aj vy o niečom netradičnom, alebo poznáte niekoho kto s cestovaním dokázal niečo zaujímavé? Napíšte nám do komentárov.

Zdroj/autor: guinnessworldrecords.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa