„Najsexi“ hotelová izba vás prekvapí, poteší aj vzruší. NAJlepšie hotely roku 2014

2014-11-20 08:00:00 |   |    | 

Každú chvíľku prichádzajú nové a nové hodnotenia hotelov, ktoré nám majú naznačiť, kde ležia tí najlepší z najlepších. Prísť do týchto hotelov je ako ochutnať čerešničku na pomyselnom zákusku. Tento zoznam vznikol na základe 20 tisíc odpovedí spokojných zákazníkov. Hotely boli vyhodnotené vo viacerých kategóriách a víťazi získali ceny Smith Hotel Award za rok 2014. Nech sa páči, víťazi:



 

Cena za najlepší hotelový bazén

Hotel Monastero Santa Rosa, Taliansko

 

Pri pohľade na hotelový bazén tohto zariadenia môžu ostatné len závidieť. Terasovité záhrady a bazén pôsobiaci, ako keby priamo zapadal do koloritu starého kláštora, už hotelu Monastero Santa Rosa vydobyli množstvo ocenení. Pravidelne sa umiestňuje na vrchole a inak tomu nebolo ani tento rok. Výhľad z bazéna je priam očarujúci.

 

Cena za „najsexi" izbu

Vodná vila č. 5, Hotel Six Senses Ninh Van Bay, Vietnam

 

Nám trochu zvláštna kategória pripadla práve tomuto hotelu. Ťažko povedať, čo návštevníci a odborná porota hľadali v „najsexi" hotelovej izbe, ale to Vodnej vile č. 5 neuprie, že je dokonale romantická. Porota tu našla všetko, čo hľadala: potešenie, vzrušenie aj prekvapenie.

 

Cena za „najžhavejší“ bar

Hotel The NoMad Hotel, Spojené štáty americké

 

Ďalšia pomerne ťažko identifikovateľná cena sa ušla tomuto newyorskému hotelu. Interiéry sú na prvý pohľad dosť tmavé, ale asi to patrí k tej správnej atmosfére elektrinou nabitého baru. Temné zákutia však ukrývajú nie len bar, ale aj útulné knižnice a spoločné priestory. Porotcovia bar opísali ako: strhujúci, sofistikovanýšarmantný.

 

Cena za najlepšiu reštauráciu

Hartnett, Holder & Co, Veľká Británia

 

Tu už je pochopenie hodnotenia jednoznačnejšie. Hoci sa jedlo ťažko hodnotí objektívne, vždy sa dá povedať čo bolo chutnejšie a čo nie. Tu vyhral hotel Hartnett, Holder & Co, ktorý je známy domácou stravou pochádzajúcou výhradne z vlastnej záhrady, prípadne lesa, či susedných dedín. Vždy čerstvé potraviny sú tu základom dokonalej chute.

 

Cena za najlepší spa hotel

Dormy House, Veľká Británia

 

Tento rok si Veľká Británia dosť polepšila. Vyzbierala totiž ceny vo viacerých kategóriách. Aj najlepší spa hotel sa nachádza práve tu. V Dormy House ponúkajú ako inak kvalitné služby v rôznych oblastiach wellnesuspa. Aj vďaka prostrediu sa tu návštevníci cítia úžasne a preto si za kandidáta zvolili tento hotel.

 

Cena za najlepší rodinný hotel

Emirates Wolgan Valley, Austrália

 

V hodnotení sa nezabudlo ani na rodiny s deťmi. Tie potrebujú veľa priestoru na behanie a práve hotel Emirates Wolfgan Valley im ponúka to, čo potrebujú. Nachádza sa totiž v rozľahlej doline pri mori, ktorá umožní, aby sa deti riadne „vybehali.“ Škoda len, že „bežné“ rodiny si takýto hotel zrejme nemôžu dovoliť.

 

Cena za „niečo naviac“

Southern Ocean Lodge, Austrália

 

Čo znamená „niečo naviac“? To by sme sa mohli aj my pýtať. Inak by sa dala kategória opísať, ako cena za hotel, ktorý „presne vie, ako dosiahnuť, aby sa zákazníci cítili výnimočne.“ Southern Ocean Lodge sa to samozrejme nedá uprieť. Postavený je na piesočných dunách s výhľadom na more. Možno aj toto je to niečo málo „naviac,“ čo poteší každého zákazníka.

 

Cena za najlepšieho nováčika

Ham Yard Hotel, Veľká Británia

 

Miesto najlepšieho nováčika si vybojoval londýnsky hotel Ham Yard Hotel. Leží v centre metropoly a vyznačuje sa neobvyklým a veľmi lákavým interiérom. Okrem tradičných služieb má však niečo naviac: bowlingovú dráhu, strešnú terasu, kinosálu, knižnicu atď.

 

Smithova sena za najlepší hotel

Uxua Casa Hotel & Spa Bahia, Brazília

 

Na záver prichádza úplný víťaz. Hotel Uxua Casa Hotel & Spa Bahia prekonal úplne všetkých. Luxusný hotel ležiaci na juhoamerickom kontinente má mnohé vlastnosti, ktoré z neho robia šampióna roku 2014. Eko hotel na brazílskom pobreží je plný malých chatiek a viliek, ktoré napĺňajú predstavy takmer všetkých cestovateľov. Nie len že sú v prekrásnom prostredí, ale aj chránia prírodu a pomáhajú domácim.

 

Teraz nám zostáva už len počkať do budúceho roka, čo si pre nás hotelieri pripravia. Ak by vás zaujímalo viac o európskych hoteloch, Slovensko sa nedávno tiež umiestnilo. Získalo cenu za najlepšie služby v historickom hoteli. Prečítajte si viac.

 

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa