Silvestrovské ohňostroje: Kde ste si mohli užiť tie najkrajšie?

2016-01-05 08:00:00 |   |    | 

Tak ako patrí k Vianociam vianočný stromček, k Silvestru patria ohňostroje. Bez nich by nebolo privítanie Nového roka kompletné a oslavy by boli trošku nudné. Každé mesto sa preto snaží vytiahnuť čo najzaujímavejší pyrotechnický program, aby tak prilákali k sebe ďalších turistov, ktorí tam oslavujú koniec uplynulého roka. Pozrite sa preto s nami, čím sú tieto ohňostroje výnimočné a kde ste si mohli dopriať to najkrajšie svetelné divadlo.



 

Sydney

 

Ak sa povie silvestrovské ohňostroje, tak vám musí zákonite ako prvá alternatíva napadnúť austrálske mesto Sydney. Práve odtiaľ pochádzajú najpamätnejšie fotografie z novoročných osláv, ktorými nás neustále zásobia zahraničné médiá. Ten najlepší ohňostroj sa odohráva v prístave, preto za výhľadom treba prísť na miesto, odkiaľ ho vidno spolu s budovou opery. A potom sa už môžete pokojne zahĺbiť do úžasného divadla, ktoré Austrálčania každoročne pripravujú.

 

Dubaj

 

V Dubaji, kde musia byť vždy o krok vpred pred zvyškom sveta, sa nenechajú zahanbiť ani počas novoročných osláv. A Sydney sa kvôli tomu musí báť o svoju neotrasiteľnú pozíciu svetovej jednotky. Veľkou výhodou Dubaja je, že oslavy s ohňostrojom sú rozdelené do viacerých častí. Každý hotel prináša zaujímavé divadlo a vzájomne súperia o pozornosť svojich zákazníkov. Jedny z najkrajších osláv opäť prebiehajú na pláži, kde ohňostroj najlepšie vynikne v pozadí s morskou hladinou.

 

Rio de Janeiro

 

Na Copacabane to žije neustále počas celého roka. Inak tomu preto nie je ani počas silvestrovských osláv. Gro ohňostrojovej zábavy sa preto presúva práve do tejto lokality Rio de Janeira. Pri vítaní Nového roka by ste však mali myslieť na bezpečnosť. Napriek tomu, že ide o jeden z najkrajších ohňostrojov na svete, treba si dávať pozor najmä na vreckových zlodejov, s ktorými bývajú na Copacabane časté problémy. Jedným zaujímavým tipom je užiť si oslavu na plaviacej sa lodi. Takto je výhľad na celé pobrežie a ohňostroj bude z tohto miesta ešte krajší.

 

Manchester

 

Oslavy vo Veľkej Británii sa spájajú viac s Londýnom. I keď ohňostroje s Big Benom, parlamentom a inými skvostami v pozadí sú nepochybne nezabudnuteľné, no podľa zaručených rád to nie je top novoročná oslava v tejto krajine. Viaceré agentúry a médiá totiž radia ohňostroje v Manchestri k tým najzaujímavejším na svete.

 

Auckland

 

Výhodou ohňostrojov v tomto meste je práve miesto, kde sa konajú. So skvelým nápadom umiestniť túto ohnivú šou na vrchol známej Sky Tower prišli organizátori osláv pred niekoľkými rokmi. Odvtedy patrí Auckland k magnetom tohto druhu zábavy. Ohňostroje sú následne rozmiestnené vo viacerých lokalitách v meste, no najkrajšie a najzaujímavejšie zostávajú práve v Sky Tower.

 

Las Vegas

 

Americké centrum zábavy prekypuje dobrou náladou i pri koncoročných oslavách. Las Vegas je akousi tunajšou obdobou Dubaja. I v tomto meste sa snažia jednotlivé podniky predstaviť s čo najzaujímavejšou oslavou a priniesť svojim hosťom originálne ohňostroje. Táto paráda sa v Las Vegas odohráva väčšinou na strechách hotelov. Vďaka tomu sa môžete preniesť zároveň na oslavy na rôzne kontinenty a urobiť si tak v jeden večer silvestrovskú prechádzku celým svetom.

 

New York

 

Jedny z najznámejších silvestrovských osláv na svete prebiehajú práve tu. New York sa pri koncoročných sviatkoch prezlieka do iného šatu. Je akýsi rozprávkovejší, šantivejší a plný prekvapení. A presne toto všetko sa potom prenesie i do novoročných osláv. Okrem známeho spúšťania obrovskej krištáľovej gule je veľkým lákadlom i samotný ohňostroj.

 

Zdroj: huffingtonpost.com, placetoseeinyourlife.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 11. máj. 2024. Meniny má Blažena.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa