Nový portál pre zahraničných Slovákov

2007-10-24 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Slováci žijúci v zahraničí budú môcť oddnes využívať nový spravodajský portál, ktorý spúšťa Svetové združenie Slovákov v zahraničí.



 

 

"Portál by mal byť ústrednou stránkou slovenského sveta vo všetkých zmysloch," povedal predseda združenia Vladimír Skalský. Stránka bude obsahovať všetky informácie o slovenských komunitách v danej krajine, vrátane demografických či sociologických, ďalej kontakty na krajanské spolky, zastupiteľské úrady, linky na slovenské médiá a obchodné komory.

Okrem informačnej zložky bude portál v spolupráci s partnermi - Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky, Slovenským rozhlasom a periodikami vydávanými krajanskými spolkami - poskytovať spravodajský servis o dianí na Slovensku i v slovenskom svete v zahraničí. Sekciu publicistiky doplnia internetové diskusie a blogy zahraničných Slovákov a súčasťou stránky bude i právna poradňa a praktické rady týkajúce sa víz, pobytov, pracovných povolení, občianstva, volieb zo zahraničia a podobne.

V zahraničí žijú asi dva milióny Slovákov. Cieľom portálu slovacivosvete.sk je podchytiť najmä mladých ľudí, ktorí do zahraničia odchádzajú dlhodobo študovať či pracovať a z generačných dôvodov alebo pre odlišné záujmy doteraz nemali záujem hlásiť sa k slovenským krajanským spolkom.

Svetové združenie Slovákov v zahraničí (SZSZ) vzniklo v roku 2002 nadviazaním na staršiu tradíciu strešných organizácií Slovákov v zahraničí, no bez regionálnych, konfesijných či politických obmedzení. Zastrešuje 80 organizácií z 23 krajín a k jej členom patria aj významné osobnosti z umeleckého, vedeckého a podnikateľského sveta, žijúce v zahraničí.


Zdroj/autor: szsz,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa